Abazović u borbi protiv kriminala: “Nisam siguran koliko se prethodna vlast angažovala, ali mi krećemo u odlučnu bitku protiv takvih aktivnosti…”

0
Screenshot TV Vijesti

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, koji je zadužen za rad bezbednosnih službi, rekao je da “znamo da je u godinama za nama bilo napada i pucanja na novinare koji su istraživali važne segmente – šverc cigareta ili druge kriminalne aktivnosti, a koje su se dešavale u Crnoj Gori”, prenose podgoričke Vijesti.

„Nisam siguran koliko je prethodna garnitura vlasti pokazala političku volju da se suočava sa ovim problemima ali naša obaveza prema građanima je da takvu volju pokažemo. Kada se pojačaju svi kapaciteti svih instutucija, krenućemo u jednu odlučnu borbu“, najavio je Abazović, prenose podgoričke Vijesti.

Potpredsednik crnogorske vlade je rekao da, što se tiče Vlade, nikakvog više kompromisa vezano za korupciju i organizovani kriminal neće biti.

„Nikakve poveznosti struktura, koje trenutno predstavljaju crnogorsko vođstvo, sa kriminalnim strukturama – neće biti. Ako se oni budi identifikovali saseći ćemo ih u korenu bez obzira da li se radi o našim kolegama, najbližim saradnicima ili ljudima iz Vlade”, rekao je Abazović.

“To do sada nije bio slučaj. Problem Crne Gore je što smo imali tesnu vezu između i nosioca javnih funkcija i ljudi koji su se bavili kriminalnim aktivnostima, bez toga organizovani kriminal ne može ni da funkcioniše. Smatram da bilo koja kriminalna struktura nije jača od države bez obzira na naše skromne kapacitete u ovom trenutku”, dodao je on.

Abazović je istakao kako veruje da, kada svi zajedno upregnu snage, može doći do afirmacije ideje javne sigurnosti, ekonomske zaštitet i zaštite ustavnih prava.

“Ispred nas je jako dug put, ali moramo da krenemo. Najvažnije je da iskažemo političku volju, da radimo drugačije, da mislimo drugačije o da gradimo partnerstva i sa civilnim sektorom i medijskom zajednicom“, najavio je Abazović.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!