Abazović traži MUP, a Krivokapić da eksperti budu u Vladi Crne Gore

0
Foto: Profimedia, Printscreen

(Beta) – Predsednik GP URA i nosilac liste “Crno na bijelo” Dritan Abazović poručio je da o sektoru bezbednosti “nema diskusije, a to podrazumeva i MUP” pošto je mandatar Zdravko Krivokapić saopštio da je to mesto ponudio Demokratskom frontu (DF).

“Crno na bijelo” insistira da im u raspodeli resora u vlasti pripadne sektor bezbednosti, saopštio je Abazović na Tviteru. Od četiri glasa koalicije koju on predvodi, zavisi formiranje nove vlade Crne Gore.

Mandatar Krivokapić je Koaliciji za budućnost ponudio devet ministarstava u novoj vladi Crne Gore, i potpredsedničko mesto sa nadležnošću za jedno od tih ministarstava.

To su ministarstva unutrašnjih poslova, ekonomije, planiranja prostora, saobraćaja, prosvete, zdravstva, nauke, sporta i javne uprave.

Okosnicu koalicije “Za budućnost Crne Gore” čini DF, a Krivokapić je na izborima bio nosilac liste.

Prethodnih dana lideri DF su izneli niz kritika na račun Krivokapića koji je tražio da oni ne budu u vladi.

DF je sinoć saopštio da načelno prihvata Krivokapićev predlog o resorima, ali nije saopštio imena svojih kandidata.

Krivokapić je danas kazao da ostaje pri stavu da svi kandidati za ministre “moraju proći proveru kompetencija” za funkciju za koju su predloženi.

“To ne isključuje učešće političara u Vladi, ukoliko svojom biografijom zadovoljavaju kompetentnost za predloženu funkciju”, kazao je Krivokapić.