Abazović: “Temeljni ugovor sa SPC treba potpisati…”

0
Printscreen/YouTube/N1

Potpredsednik crnogorske vlade i lider GP URA Dritan Abazović izjavio je na Cetinju da Crna Gora treba da potpiše Temeljni ugovor sa SPC i da taj dokument, kako je naveo, u potpunosti treba da korespondira sa nacionalnim interesima države.

Govoreći o trenutnoj političkoj situaciji u državi, Dritan Abazović je, kako je saopšteno, naveo da se URA, “i pored svih nedaća i problema sa kojima se nova vlast susrela”, iznad svojih kapaciteta trudi da ostvari svoj cilj.

“Temeljni ugovor država Crna Gora treba da potpiše sa SPC, i on u potpunosti treba da korespondira sa nacionalnim interesima Crne Gore. Uprkos propagandi bivšeg režima, koja se isključivo okomila na URU kao jedinu građansku opciju u Crnoj Gori, URA konstantno raste u svim crnogorskim gradovima, pa i na Cetinju. Fokus pritiska na URU bio je izrazito na cetinjski odbor, koji se uprkos svemu, više nego uspešno izborio i bori sa tim. Uprkos tezi koju bivši režim pokušava da relativizuje preko svih svojih kanala, URA nikad neće dati Crnu Goru”, rekao je na Cetinju Abazović u susret kongresu te partije, zakazanom za početak jula, a prenose podgoričke Vijesti.

Podsetimo, Abazović je Krivokapiću “sugerisao da nema potrebe da se žuri sa potpisivanjem Temeljnog ugovora sa SPC”.

Krivokapić je pred sastanak sa patrijarhom Porfirijem 27. maja na Tviteru napisao da bi potpisivanje Temeljnog ugovora trebalo da se dogodio 30. oktobra, na godišnjicu smrti mitropolita Amfilohija.

Tom prilikom je istakao i da prenosi poruke da “verni narod” za mitropolita želi episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija, koji je u međuvremenu izabran za novog mitropolita crnogorsko-primorskog.