Abazović: “Recept za Zapadni Balkan je manje o prošlosti, a više o budućnosti”

1
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

(Beta) – Crnogorski premijer Dritan Abazović izjavio je da je “recept za bolju budućnost Zapadnog Balkana: manje o prošlosti, više o budućnosti”.

On je u intevjuu za današnju Politiku, na pitanje da li inicijativa “Otvoreni Balkan” može da postane most mira između Istoka i Zapada rekao: “naravno da može”.

“Kada se otvoreno razgovara o budućnosti Zapadnog Balkana, na sasvim drugačiji način od onoga koji je bio uobičajen, bez osvrtanja na teme koje izazivaju sukobe, onda svetu šaljemo sasvim drugačiju poruku”, rekao je Abazović koji je prisustvovao nedavnom samitu inicijative “Otvoreni Balkan” u Ohridu.

On je nagalasio da Evropska unija “ne želi da uvozi probleme”.

“Zato naš dijalog i inkluzivan pristup mogu imati, ne samo pozitivne efekte za građane, nego i spoljopolitičke koristi za sve države Zapadnog Balkana”, rekao je Abazović.

1 KOMENTAR

  1. Kada Srbija uzme pola CG ili Albanija Ulcinj, kada Crnogorke budu gradjanke drugog reda u Srbiji, kada Srbija prizna drzavu Herceg Novi, kada budete placali i osecali se kao stranci u Beogradu, kada izglasa Skupstina Srbije da je bombardovanje Dubrovnika bio genocid, e onda da zaboravimo proslost, a da pricamo o lepoj buducnosti. CG je mis na Balkanu, Srbija je tigar. Mi bez vas mozemo, vi bez nas tesko da cete opstati.

Comments are closed.