Abazović podržao model manjinske vlade: “Urađeno je dosta, ali rezultati nisu bili očekivani…”

0
Printscreen/YouTube/Al Jazeera Balkans

Glavni odgor GP URA sinoć jednoglasno podržao model manjinske vlade, druga opcija bila da se ide na izbore, saopšteno je iz URE, a prenose podgoričke Vijesti.

“Vlada je u prethodnom periodu uradila dosta, ali rezultati nisu bili kao što je očekivano zbog nedostatka podrške”, rekao je lider Građanskog pokreta URA i potpredjednik Vlade Dritan Abazović na današnjoj pres konferenciji koalicije “Crno na bijelo”.

Rekao je da su došli do predloga koji je njihovo autentično rešenje za trenutnu situaciju, kao i da je razgovarao sa brojnim akterima sa domaće političke scene, međunarodnim partnerima, kako bi našli zadovoljavajuće rešenje.

“Sada smo došli u situaciju da kada treba da odblokiramo evropski put, izaberemo vrhovnog državnog tužioca, stvaramo pravnu državu, mi ne znamo da li imamo 41 poslanika, a kamoli više”, istakao je.

“Nikad nećemo podržati politički kukavičluk, mi nudimo model za koji smatramo da je moguće rešenje. Nikome ga ne namećemo, to je moguće rešenje koje će biti ponuđeno 81 poslaniku i ako je moguće da ga podrži najmanje 49 poslanika”, dodao je Abazović.

Druga opcija je bila da se ide na izbore, ali Glavni odgor GP URA je sinoć jednoglasno podržao model manjinske vlade.