Abazović otkrio: “Ispitujemo veze bivše vlasti sa švercom cigareta”

0

Potpredsednik Vlade Crne Gore i predsednik GP URA, Dritan Abazović, rekao je da, prema operativnim podacima stranih službi bezbednosti, oko 20 odsto svih švercovanih cigareta u EU – dolazi preko Crne Gore.

On je u intervjuu „Vijestima“ rekao da je počelo prikupljanje dokaznog materijala u vezi sa švercom cigareta u državi.

„Taj posao nije mogao da radi onaj ko nije bio blizak bivšem režimu. Međutim, morate sprovesti dokazni postupak. Frustrira me da ljudi koji su 10-15 godina inkorporirani u ove slučajeve, nisu mogli da dođu do podataka do kojih smo mi došli za tri meseca“, istakao je Abazović.

On je protekle sedmice reizabran na funkciju predsjednika Ure, s koje najavljuje još kadrovskih promjena u pokretu, a za Vijesti je govorio i o budućnosti crnogorske Vlade.

“URA je saopštila da saradnju treba da baziramo na sporazumu koji smo potpisali 8. septembra. Ako su svim subjektima vlasti ti principi prihvatljivi, onda možemo da govorimo o aranžmanima. Ako nisu, onda nismo partneri u tome. Očekujem prvo da nam, pogotovo kolege iz DF-a, ali i ostali, kažu – da, mi smo na ovim principima i na osnovu njih možemo da idemo dalje”, rekao je Abazović.

A uputio je i jasnu poruku glasačima i političkim (ne)prijateljima.

“Voleo bih da iznađemo rešenje. Ako ga ne bude bilo, moraćemo ponovo da izmerimo snagu. Što se tiče Ure, ona nikad neće dati Crnu Goru.”