Abazović: “Nema straha da će doći do rušenja Vlade, prevazići ćemo i ovu krizu. Moja izjava nije zlonamerna, već je upozorenje…”

0
Printscreen/YouTube/N1

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović rekao je da nema razloga za strepnju da će doći do rušenja vlade. On je ocenio da će vladajuća koalicija prevazići i ovu krizu i dodao da je čitav događaj u vezi ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija sproveden perfektno, prenose podgoričke Vijesti.

Izjavu u emisiji Načisto na TV Vijesti, da će oboriti vladu ako bude smenjen ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Sergej Sekulović, nazvao je upozorenjem.

“Ne bih tu rečenicu ili tu izjavu doživio zlonamerno, kako god me može da interpretira bilo ko, bilo kako, tako da, to je nešto što je vrlo precizan i jasan stav bio u početku. Ja sam molio sadašnjeg premijera, tada, pre nego što smo sastavili Vladu i naveo šta su crvene linije za građanski pokret URA, sve što se tiče nacionalnih interesa Crne Gore”, rekao je Abazović.

Dodao je i da su, zbog građana, tada rekli da nema govora o preispitivanju nezavisnosti Crne Gore, njenog evropskog puta, regionalne saradnje, NATO članstva i grba.

“Sve to nije taknuto, na svu sreću, i jedan od tih segmenata je bio sektor bezbednosti. Dakle, ako neko želi da ode van onoga što je bio sporazum, onda ne može adresirati odgovornost na nekoga ko je to jasno naveo prije nego što smo taj dogovor imali”, rekao je Abazović.

On je, sinoć za TV Vijesti, rekao da je postignut dogovor sa Krivokapićem da se zasijeda oko uspostavljanja komisije koja će uraditi analizu učestvovanja svih u događajima 4. i 5. septembra na Cetinju.

On je rekao da su članovi Biroa za operativnu koordinaciju načelnik Generalštaba, direktor ANB-a, šef Sektora za pranje novca, direktor Uprave policije…

“Nije nemoguće da nećemo imati novog ministra MUP-a, ali nije nemoguće i da ćemo imati novog premijera. Ja ću nakon toga oboriti Vladu, prestaću da dajem podršku Vladi ukoliko smatram da čine nešto što je nepravedno”, rekao je sinoć Abazović.