Abazović nakon sastanka sa Vučićem: “Od 1. jula će svi građani Crne Gore moći da ulaze u Srbiju bez restrikcija”

2
(BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)

Nakon sastanka sa premijerkom Anom Brnabić, Predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović sastao se sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučičem.

Abazović je rekao da je Vučić “uspeo da reši pitanje koje je značajno za građane i poslanike.

“Pozvao je ministra unutrašnjih poslova i zamolio da se praksa koja je postojala prekine, i od 1. jula će svi građani Crne Gore, poslanici, članovi vlade u Srbiju moći da ulaze bez restrikcija”, rekao je Abazović, prenose Vijesti.

Predsednik Srbije je rekao da je premijer Crne Gore dobrodošao u Beograd i da se veruje da će uspjeti da izglade odnose.

Abazović će se kasnije danas sastati i sa predsednikom Narodne skupštine Ivicom Dačićem.

Abazović je ocenio da se njegovom posetom Beogradu “okreće novi list” u odnosima Srbije i Crne Gore i da je neprirodno da bude bilo kakvog šuma u komunikaciji.

Ovom posetom počeo je novi ciklus, koji podrazumeva da smo spremni da svim otvorenim pitanjima pristupimo na krajnje odgovaran način i u korist građana obe države, rekao je Abazović na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerkom Srbije Anom Brnabić.

„Otvorili smo i neke teme koje nisu ekonomske i iskazujem zahvalnost premijerki Brnabić zbog toga što je nastupio momenat kada neke stvari treba da se prevaziđu na obostranu korist“, rekao je Abazović, prenosi N1.

Istakao je da ne postoji značajnije pitanje u odnosima dve države koje je nemoguće rešiti i poručio da „oseća dobru volju“.

Predsednik Vlade Crne Gore izjavio je da je on premijer koji vodi evropsku i sekularnu državu, u kojoj će sve verske zajednice imati isti tretman, a nijednom pitanju ne daje veći značaj od onog koji zaslužuje.

Mi smo tu da svako pitanje koje je ostalo otvoreno rešimo u skladu sa ustavom i zakonom, rekao je Abazović.

“Dok budem premijer vodiću se državnim interesima, partijski ineteresi me ne interesuju, uključujući i partiju koju vodim”, izjavio je Abazović.

Abazović je rekao da je bilo reči i o izruženju Svetozara Marovića, ukazujući da se ne može svako pitanje odmah rešiti.

“Mi ne možemo da napravimo pritisak, već da danas rešavamo ona pitanja koja se mogu rešiti danas, a ona za koja im treba još neko vreme, da ih rešimo uskoro”, dodao je Abazović.

Premijerka Ana Brnabić zahvalila je Abazoviću što je spremno prihvatio poziv da poseti Srbiju.

“Ova poseta je nama veoma važna i nadam se da ćemo njom uspeti ono što i vi i ja želimo – da resetujemo odnose između Srbije i Crne Gore i uđemo u eru dobrih odnosa. Sve vrste odnosa povezuju Crnu Gori i Srbiju, a proteklih nekoliko godina otvorilo se dosta tih pitanja. Rešavaćemo ih i unapređivati naše ekonomske odnose”, rekla je Brnabić, prenose Vijesti.

Ona je odgovarajući na pitanja novinara rekla da je na sastanku bilo reči o ambasadorima i zadržavanju crnogorskih poslanika na granici.

“Očekujem sa velikim nestrpljenjem da predsednik Srbije dočeka novog ambasadora Crne Gore. To je stvar koja se lako rešava. U ogromnoj meri smo rešeni da završimo to pitanje. Skrenuo mi je Abazović pažnju na dešavanja sa poslanicima. To sam prvi put čula danas. Rešićemo i to”, rekla je Brnabić.

2 KOMENTARA

  1. Изгледа да је нестало дроге на тржишту, па пустили црногорце да улазе без рестрикција!

  2. Који ће следећи део Републике Србије Црна Гора да призна као независтан, да би и то поново било у корист Србије, као што је својевремено Мило признао Косово, а то урадио са истим образложењем ? Ви највише што можете да урадите је да “ђорате” Света М., за “револверашицу” Марију М. и ту да се све заврши. Остало је причица за широке народне масе.

Comments are closed.