Abazović: “Mislim da se Đukanović neće pojaviti na Cetinju, do sada je sve bilo blef…”

1
Printscreen/YouTube/N1

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović pozvao je danas u ime liste “Crno na bijelo” na čijem je čelu, građane na mir, uzdržanost i toleranciju.

“Svi smo na neki način braća i sestre i svi treba da unapredimo Crnu Gori i učinimo je evropskom državom. Lista ‘Crno na bijelo’ je za to da se izbegne svaki vid ekstremizma. Siguran sam da većina građana nije na strani ijednog ekstremizma, ogromna većina je za put stvaranja evropskog i prosperitetnog društva”, rekao je Abazović na konferenciji za medije, prenose Vijesti.

On je dodao da je cilj da svaki dan bude bolji.

“Apelujemo da Crna Gora zna da će posle petog biti šesti, a posle šestog biće sedmi septembar i cilj je da svaki dan bude bolji”, rekao je Abazović.

Za 5. septembar najavljeno je ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru. Predsednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović je 28. avgusta saopštio da će 5. septembra doći na protest na Cetinju, ako SPC ne odustane od namere da ustoliči Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Abazović je na pres konferencij rekao da će se narednih dana znati da li njihovi apeli imaju odjeka.

“Ima veće polarizacije i naelektrisane retorike, ali nema ničega neuobičajenog i spornog. Sve službe su uradile sve što je do njih i moramo građanima garantovati njihova prava. Da li će neodgovorni pojedinac ili grupa, da li će se nešto pojaviti u međuvremenu, to je nešto što ne može da se isključi, ali cilj je da podstaknemo građane na suzdržanost”, rekao je Abazović.

On je poručio da bi svi političari bili neodgovorni kada bi rekli da ne postoji zabrinutost.

“Da li je bilo smišljene propagande za dizanje tenzija – jeste, da li iza tih medija stoje kriminalne grupe – stoje, zašto nisu procesuirani – zato što nema tužilaštva. Neki mediji se ponašaju neodgovorno i podižu tenzije za račun nekih političkih struktura. Ali mislim da su građani trezveniji od tih političara. Ima operativnih saznanja da ima određenih grupa, ali ja ih neću iznositi. Učinićemo da se sva lica koja rade nešto nezakonito procesuiraju”, rekao je Abazović.

On je rekao da imaju najavljeni skup koji nije prijavljen.

“Da sam ja šef države, sam bih stavio potpis na prijavu, a ne da guram građane u to. Da je zaista posvećen interesima Crne Gore otišao bi u Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i prijavio skup”, rekao je Abazović.

Na pitanje da li ima informacije da li će se predsednik Crne Gore Milo Đukanović pojaviti na Cetinju, odgovorio je da misli da se neće pojaviti.

“Sve što je radio 30 godina je jedan bleferski postupak. Smatram da bi bilo dobro da se pojavi jer bi skup bio bezbedniji”, rekao je Abazović.

1 KOMENTAR

Comments are closed.