Abazović: Iz ugovora sa SPC uklonjeno sve što je protivno interesima Crne Gore

0
Printscreen/YouTube/N1

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović rekao je da je video predlog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, da je iz njega uklonjeno sve što je bilo protivno interesima Crne Gore, kao i da je taj predlog teksta sada poslat Mitropoliji crnogorsko-primorskoj.

On je naveo da će država sprečiti bilo kakve incidente koji bi se mogli desiti na ustoličenju novog mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju 4. septembra, pišu „Vijesti“.

Abazović je kazao i da sa bilo koje strane ne treba podgrevati situaciju oko tog događaja.

„Uložili smo veliki napor da pripremimo zakon, da bi se sada u Skupštini odugovlačio izbor članova. Ne znam kako da to nazovem osim blokadom ili opstrukcijom“, kazao je Abazović.

On je naveo da su kandidati za TS i njihove reference iznad njegovih očekivanja, kao i da je pogrešno sve svoditi na jednog člana i time odugovlačiti izbor celog Saveta.

„Stranci od nas prevashodno traže rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, a njih ne mogu doneti isti ljudi iz dosadašnjeg tužilaštva“, kazao je Abazović.

Na pitanje o tome da premijer Zdravko Krivokapić najavljuje osnivanje svoje partije i kako će to uticati na rad ekspertske nestranačke Vlade, Abazović je kazao da svako ima pravo da se politički udružuje i da je to novi politički momenat za koji će vreme pokazati njegov rezultat.