Abazović: “Dogovoren koncept, ekspertska vlada do 8. novembra”

0
Foto: Printscreen Youtube / Crno na bijelo

Na današnjem sastanku mandatara Zdravka Krivokapića sa predstavnicima koalicija „Za budućnost Crne Gore“, „Mir je naša nacija“ i „Crno na bijelo”, dogovoren je koncept ekspertske vlade.

To je istakao i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović nakon sastanka.

On je naveo da bi mandatar uskoro trebalo da saopšti imena kandidata za ministarske funkcije i da do 8. novembra iznese svoj plan, prenose podgoričke Vijesti.

“Odličan sastanak, svi smo zadovoljni. Mandatar je dobio potvrdu svih da saopšti imena svoga tima i na tri koalicije je da ga podrže”, rekao je Abazović, dodavši da nisu poznata sva imena kandidata.

“Mislim da je preovladao koncept ekspertske vlade za koju smo se zalagali. Očekujemo da tamo ne bude političara i to je to. Mislim da ćemo imati jedan novi model, ali evo da sačekamo. Imali smo visoki stepen saglasnosti, što ćete videti i u zajedničkom saopštenju”.

Kada je u pitanju podela resora, Abazović je naglasio da su “sada sve ingerencije stavili na mandatara da on odredi”.

“Prihvaćen je koncept koji je najvažnija stvar za ono što smo se borili. Ceelo vreme smo govorili građanima da ekspertska vlada treba da se sastavi, da je Crna Gora u teškoj ekonomskoj i socijalnoj situaciji, sa zdravstvenom situacijom koja se komplikuje, da što pre treba da imamo vladu… moramo da krenemo da radimo i to je to”, rekao je Abazović.

On je istakao da je mandataru dato poverenje i da veruju da će on “izabrati najbolje ljude.”

“Na nama je da u parlamentu kontrolišemo tu vladu, unapređujemo je, dajemo sugestije i predloge. Mislim da je to koncept koji je nov, ali nadam se vrlo koristan”, izjavio je lide koalicije “Crno na bijelo”.

Sastanku su prisustvovali lideri Nove srpske demokratije Andrija Mandić, Demokratske narodne partije Milan Knežević, Pokreta za promene Nebojša Medojević, Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, Demosa Miodrag Lekić i Građanskog pokreta URA Dritan Abazović. Sastanku je prisustvovao i potpredsjednik Demokrata Momo Koprivica i izvršni direktor URE Zoran Mikić.

Sastanak je počeo minutom ćutanja zbog smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

U pozivu za današnji sastanak, mandatar je ranije naveo da je on povodom “konačnog formiranja vlade”.