Abazović: “Ako bude novi ministar policije, biće i novi premijer”

0
Screenshot TV Vijesti

“Rekao sam više puta premijeru i kolegama u Vladi i ponavljam da ako se pređe crvena linija, a poslednjim događajima, mislim da su oni to liniju nagazili, još jedan korak unapred i nije nemoguće da nećemo imati novog ministra unutrašnjih poslova, ali nije ista tako mogućnost da ćemo imati novog premijera”, rekao je Dritan Abazović u emisije Načisto na TV Vijesti.

“Ja ću nakon toga oboriti Vladu, prestaću da dajem podršku Vladi ukoliko smatram da čine nešto što je nepravedno”, dodao je.

Abazović je rekoa da ne razume zašto se otvorila nova kriza vlasti i to verovatno nije pitanje za njega.

“Mi smo iz situacije na Cetinju, vrlo kriznoj, izašli po mom sudu sa fenomenalnim rezultatom Uprave policiije, menadžementa… Bez ljudskih žrtava, teških povreda, uz brojne probleme koji prate taj događ. Vrlo sam iznenađen jer sam saopštio kod vas gostujući saopštio da sam zadovoljan kako se sve odvijalo i čestitao tim ljudimak koji su rukovodili akcijama. Tačno je da smo imali različita mišljenja, ali da idemo u seču glava i rušenje sektora bezbednosti koji je jedini po mom sudu dao rezultate u prethodnih godinu dana, po meni je iznenađujuće”, rekao je Abazović.

Postignut je dogovor sa premijerom da sutra biro za operativnu komunikaciju zaseda i jedna od tačaka biće uspostavljanje komisije od pet članova koja treba da uradi analizu koordinacije sekotra bezbednosti odnosno učestvovanja svih vezano za dešavanja na Cetinju, objansnio je potpredsjdnik Vlade Crne Gore.

Šta se sve deđavalo na Cetinju čitajte u novom Nedeljniku koji donosi nekoliko svedočenja “iznutra” koja će vam pomoći da rastumačite kakvi su sve interesi bili u igri.