“A kada padne sneg…”: “Zarobljeni” kamioni, blokirani putevi, zatvorene škole…

0
Beta/AP

(Beta-AP) – Poremećaji u saobraćaju nastavljeni su i danas u Nemačkoj i Holandiji, zbog jakog snega i ledenih temperatura koje su pogodile centralnu i severnu Evropu.

Odložen je današnji povratak holandske dece u škole posle prekida zbog korona virusa.

Kamioni su ostali zaglavjeni noćas u snežnim nanosima na autoputu A4 blizu mesta Gera u istočnoj Nemačkoj dok je deo autoputa A7 blizu Getingena u severnoj Nemačkoj zatvoren zbog blokiranih kamiona na usponima, prenosi agencija dpa.

Nemačka železnica Dojče Ban javila je da je saobraćaj i dalje u prekidu u delovima centralne i severne Nemačke, i da ne rade dugolinijski vozovi na trasama severoistočno od Frankfurta, zapadno od Berlina ili jugozapadno od Hamburga.

Holandska železnica NS saopštila je da se danas u Holandiji očekuje “vrlo ograničen servis”.

Danas je trebalo stotine hiljada holandske dece da se vrati u osnovne škole posle strogog zaključavanja koje je počelo pre božićnih praznika. Umesto toga za mnoge je to još jedan dan kod kuće pošto je mećava koja je pogodila Holandiju juče poremetila saobraćaj širom zemlje.

Predstavnik organizacije koja vodi 24 osnovne škole blizu Amsterdama rekao je za Radio NOS 1 da će njihove škole danas ostati zatvorene jer se očekuje haos na putevima i u javnom prevozu.