Zvezda sitkoma “Vesele sedamdesete” optužena za silovanje tri žene: Preti mu do 45 godina zatvora

0
Printsreen/YouTube/Access

Glumac Deni Masterson – poznat po ulozi u hit seriji Vesele sedamdesete – optužen je za silovanje tri žene početkom dvehiljaditih godina, prenosi BBC.

Žene koje su podnele tužbe protiv Mastersona su u periodu od 2001. do 2003. godine imale dvadeset godina, a 44-godišnji Masterson odbacuje optužbe i smatra da ga progone zbog njegovog članstva u Sajentološkoj crkvi

Ukoliko Masterson bude osuđen, mogao bi da dobije i do 45 godina zatvora.

Zbog nedostatka dokaza i zastarevanja, tužioci nisu podneli tužbu za druga dva slučaja. Takođe, Mastersonov advokat Tom Mesereu smatra da je njegov klijent nevin.

“Masterson i njegova supruga su očigledno šokirani ovim, skoro 20 godina starim, tužbama koje su podnete iznenada. On i njegova porodica veruju da će istina uskoro izaći na videlo”, napisao je u Mastersonov advokat u saopštenju.

Takođe, nakon što su podnete tužbe, Netfliks je 2017. godine izbacio Mastersona iz serije Ranč.

“Nikad nisam bio optužen za zločin, a kamoli osuđen. U ovoj zemlji se pretpostavlja da ste nevini, dok se ne dokaže suprotno”, rekao je tada Masterson.

“Ipak, zbog trenutnih okolnosti, izgleda da ste krivi već onog trenutka kada ste optuženi”, dodao je Masterson.

Četiri žene su prošle godine podnele tužbu protiv Mastersona i Sajentološke crkve, tvrdeći da su proganjane, maltretirane i zastrašivane nakon što su prijavile navodno zlostavljanje.

Masterson je u braku sa glumicom i manekenkom Biju Filips od 2011. godine.

Podsetimo, sitkom Vesele sedamdesete – u kom su glumili i Ešton Kučer i Mila Kunis – prikazivao se u periodu od 1998. do 2006. godine i ostvario je uspeh na međunarodnom nivou.