Tom Bredbi koji je blizak Megan i Hariju rekao je da je Palata saopštila paru da postoje planovi za „umanjenu monarhiju“ i da oni u stvari nisu deo nje.

Voditelj ITV njuza je rekao i da „sigurno nije tačno“ pretpostaviti da je kraljevska porodica bila „zaslepljena“ odlukom da oni odstupe sa položaja u monarhiji, prenosi Dejli mejl.

On je rekao da je ljutnja Njenog veličanstva i ostalih starijih članova kraljevske porodice nastala samo zbog trenutka kada je odluka saopštena, pošto ih je kraljica zamolila da ne objavljuju svoje saopštneje.

Bredbi, koji je razgovarao s bračnim parom tokom ITV-ovog dokumentarca u kojem su govorili o svojim problemima i borbi sa životom u centru pažnje, rekao je da su Hari i Megan hteli da razgovaraju sa porodicom o njihovim planovima kada su se vratili iz Kanade.

Govoreći za vesti ITV-ja on je rekao: ‘Sigurno nije tačno reći da je Palatu ovo zaslepilo.“

„Par je po povratku želeo da razgovara sa porodicom o svojim planovima. Jasno im je dato do znanja u njihovom odsustvu da će monarhija biti umanjena i da oni zaista nisu deo nje.“

Dodao je da je od para zatraženo da iznesu svoje predloge na papir, ali u početku je to odbijeno i to zbog straha da bi moglo da pricuri u medije.

Ali kada su neki detalji njihove odluke procurili, par je odlučio da izađe u javnost ne upozorivši ostale članove kraljevske porodice da to čine.

Usledilo je nakon što je izveštač sa dvora ITV-ja Kris Šip ispričao kako je portret koji je monarhija izdala da bi označila početak decenije možda poslednja slamka za princa Harija i Megan, i potvrđuje da su doneli ispravnu odluku.

Fotografija kraljice (93), pored princa od Velsa, vojvode od Kembridža i šestogodišnjeg princa Džordža, snimljena je u Bakingemskoj palati 18. decembra, dok su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa bili u Kanadi. „Portret koji je palata izdala da bi označila početak decenije. Bila je to kraljica i tri buduća kralja – a bio je i kratak video kako mešaju božični puding“.

„Ne kažem da su isekli Harija i Megan jer je brutalna činjenica da Hari nikada nije bio deo te linije nasledstva, ali početkom decenije se činilo da se kraljevska porodica veoma fokusira na budućnost – kraljicu i njena tri naslednika“.

Fotografija je bila tek drugi put da je objavljen portret Njenog velilanstva i tri njena naslednika.

Prvi put je objavljena u aprilu 2016. godine za obeležavanje kraljičinog 90. rođendana, a slika je tada štampana na prigodnim markama.

Slična ‘umanjena’ slika kraljevske porodice predstavljena je tokom kraljičinog božićnog govora prošle godine nakon izveštaja da je Čarls (71) hteo da smanji broj članova kraljevske porodice koji obavljaju javne dužnosti.

Megan Markl je dala emotivni intervju za „ITV“ dokumentarac, u kome je umalo zaplakala, jer je kako kaže, imala mnogo problema pokušavajući da se izbori sa životom pred budnim okom javnosti.

Kako je u intervjuu navela, period nakon što je stupila u brak sa princom Harijem i rodila kraljevskog naslednika, za nju je bio izuzetno težak, a „niko nikada nije pitao kako se ona ose’a“.

„Hvala ti što si me pitao kako sam“ , započela je Megan u razgovoru sa voditeljem Tomom Bredbijem. „Odavno me niko nije pitao kako se zaista osećam“ , dodala je.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.