Lekari objašnjavaju da glavobolja može biti podstaknuta različitim uzročnicima poput nedostatka sna, stresa ili naglih vremenskih promena, ali i određenim namirnicama, prenosi N1.

U slučaju da nam se glavobolja često javlja usred ili ubrzo nakon jela, postoji velika verovatnoća da je ona izazvana upravo konzumacijom određenih namirnica. Evo koje su to namirnice:

  • čokolada
  • crno vino i ostala alkoholna pića
  • kafa
  • zreli sirevi
  • mesne prerađevine
  • veštački zaslađivači

Kako objašnjavaju stručnjaci, ove namirnice u sebi sadrže određene supstance koji mogu biti okidač za glavobolje, a neretko migrene. Iako je umereno uživanje u njima sasvim u redu, ako preteramo s njihovom konzumacijom, mogli bismo se suočiti s neprijatnim bolovima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.