Igrači košarkaškog kluba u kolicima Crvena zvezda imali su u utorak na Dorćolu neobične saigrače – čuvenog košarkaša Vlade Divca i Samantu Pauer, direktorku Američke agencije za međunarodni razvoj. Na parketu Dinamika, tokom humanitarne utakmice, bodrio ih je američki ambasador Kristofer Hil.

„Na marginama“ su održani razgovori sa vlasnicima preduzetničkih radnji i socijalnih preduzeća koja zapošljavaju osobe sa invaliditetom na temu izazova sa kojima se osobe sa invaliditetom suočavaju prilikom traženja posla, a sve u sklopu USAID-ovog projekta “Posao po meri”.

Naš proslavljeni košarkaš Vlade Divac izjavio je saučešće svim porodicama koje su izgubile svoje voljene u tragedijama u Srbiji.

„Imamo tužnu nedelju iza nas. Vreme je kada treba da budemo svi zajedno i zahvaljujem se USAID-u koji je u proteklih trideset godina pomagao našu fondaciju i našu zemlju, što u finansijskom što u logističkom smislu. Oni su naši najveći i najzaslužniji partneri, i veliko hvala njima i američkom narodu na pomoći koju su nam pružali. Naravno, iskreno se nadam da ćemo dobru saradnju ostvarivati i u budućnosti“, naveo je Vlade Divac. 

Projekat „Posao po meri“ započet je u decembru 2022, sa ciljem da se stvori jednak pristup zaposlenju osobama sa invaliditetom, kao i da podstakne otvorenije, inkluzivnije i pristupačnije tržište rada.

Projekat je realizovan od strane Foruma mladih sa invalididetom, Fondacije Ana i Vlade Divac, Smart Kolektiva, Caritas Srbije, i Centra za samostalni život osoba sa invaliditetom.

Samanta Pauer posetila je Srbiju kako bi istakla kontinuiranu i dugogodišnju posvećenost SAD partnerstvu sa Srbijom. Tokom posete Srbiji, direktorka USAID-a sastala se sa zvaničnicima Srbije, predstavnicima civilnog društva, poslovnim i tehnološkim liderima, novinarima, mladim liderima i borcima za prava osoba sa invaliditetom.

Poseta direktorke Pauer tu je i da naglasi podršku USAID-a putu Srbije ka pridruživanju Evropskoj uniji kroz partnerstvo za podsticanje ekonomskog rasta i demokratskog razvoja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.