Uparene sa Galaxy pametnim telefonom, najnovije softverske verzije za nosive uređaje korisnicima donose nove načine slušanja i gledanja sadržaja

Kompanija Samsung predstavila je nove softverske verzije za Galaxy Buds2 Pro slušalice i Galaxy Watch seriju satova koje unapređuju doživljaj sadržaja za korisnike Galaxy uređaja bilo gde da se nalaze. Samsung Galaxy pametni telefoni već dugo nude najbolje iskustvo fotografija i video materijala i omogućavaju korisnicima da kreiraju, snimaju i dele svoje najlepše trenutke. Sada, kada je uparena sa najnovijim nosivim uređajima, moćna Galaxy kamera je ojačana jedinstvenom funkcijom 360 audio snimanja koja video sadržaju dodaje imersivan zvuk, kao i unapređenom kontrolom kamere koji olakšava zumiranje na daljinu. Ova softverska ažuriranja pokazuju posvećenost kompanije pružanju najsavremenijeg doživljaja postojećih uređaja.

360 audio snimanje: Snimajte svet onako kako ga čujete

Nova funkcija 360 audio snimanja[1] omogućava korisnicima da snimaju zvuk video materijala jednako precizno kao što ga čuju. Uparivanjem Galaxy Buds2 Pro slušalica sa Galaxy pametnim telefonom, svako može da snima kao profesionalac i kreira kvalitetan, realističan audio i video sadržaj bez potrebe za masivnom profesionalnom opremom, i to bilo kada i bilo gde. Ova funkcija registruje zvuk u rasponu od 360 stepeni pomoću mikrofona u svakoj slušalici i tako gledaoce stavlja u centar festivalske gužve ili pored potoka koji žubori usred šume. Korisnici mogu da stave povezane slušalice i gledaju video materijal na svom uređaju ili kanalu društvenih mreža čuju verne i imersivne zvuke i dožive ih kao da su na licu mesta.

360 audio snimanje je prva funkcija u Galaxy liniji koja koristi LE Audio, napredni novi Bluetooth audio standard. Ova nova tehnologija donosi bolji audio kvalitet i poboljšanu latentnost i trajanje baterije. Pored muzike koja bolje zvuči, LE Audio takođe širi spektar audio doživljaja za uživanje u kompleksnijem i bogatijem zvuku koji može da se deli sa drugima. LE Audio sada donosi snimanje na obe Galaxy Buds2 Pro slušalice – istovremeno koristeći i levi i desni mikrofon. Uparivanjem Buds2 Pro slušalica sa modelom Galaxy Z Flip4 ili Fold4, korisnicima su na raspolaganju kvalitetan stereo audio, kao i kvalitetan video.

Kontrola kamere: Podesite savršen snimak sa svog ručnog zgloba

Suština pravljenja fotografija i video materijala pomoću Galaxy pametnih telefona je u održavanju kreativne kontrole u svakom trenutku. Jedan od primera je aplikacija Camera Controller za Galaxy Watch sat, koja korisnicima omogućava da kontrolišu kameru na telefonu direktno sa svog ručnog zgloba. Nova verzija – dostupna uskoro za Galaxy Watch5 i Watch4 seriju – unapređuje mogućnosti zumiranja preko kontrole kamere[2], što dodatno obogaćuje iskustvo korišćenja Galaxy kamere sa konektivnošću sa Galaxy pametnim telefonom i Galaxy Watch satom. Korisnici sada mogu daljinski da kontrolišu zumiranje kamere na telefonu jednostavnim pritiskom na lice sata ili okretanjem rotirajućeg okvira sata – što je savršeno za grupne snimke ili pojedinačne selfije sa daljine, bez potrebe da se ide do kamere i nazad da bi se podesila savršena slika.

Dostupnost[3]

Nova funkcija 360 audio snimanja će od danas biti postepeno uvedena na Galaxy Buds2 Pro slušalicama i modelima Galaxy Z Flip4 i Z Fold4 putem ažuriranja softvera. Unapređena funkcija kontrole kamere će biti dostupna na Galaxy Watch5, Watch5 Pro, Watch4 i Watch4 Classic satovima od početka februara2. Očekuje se da ove nove funkcije nosivih uređaja ostvare još snažniju sinergiju sa novim kapacitetima Galaxy kamere i tako ponude novo i do sada neviđeno iskustvo.

Za više informacija o Galaxy Buds2 Pro slušalicama i Galaxy Watch5 i Galaxy Watch5 Pro satovima posetite:
Galaxy Buds2 Pro: https://www.samsung.com/rs/audio-sound/galaxy-buds/galaxy-buds2-pro-graphite-sm-r510nzaaeuc/

Galaxy Watch5: https://www.samsung.com/rs/watches/galaxy-watch/galaxy-watch5-44mm-silver-bt-sm-r910nzsaeuc/

Galaxy Watch5 Pro: https://www.samsung.com/rs/watches/galaxy-watch/galaxy-watch5-44mm-silver-bt-sm-r910nzsaeuc/


[1] Funkcija će biti dostupna na Galaxy Buds2 Pro slušalicama uparenim sa Galaxy pametnim telefonom sa One UI 5.0 ili više sa LE Audio podrškom, uključujući Galaxy Z Filp4, Z Fold4 i naredne Galaxy pametne telefone. Zahteva instaliranje najnovijih verzija Galaxy pametnog telefona i Galaxy Buds slušalica. Za aktiviranje ove funkcije, idite na aplikaciju Samsung Camera > pritisnite podešavanje kamere nakon odabira video režima rada > pritisnite napredne video opcije > uključite 360 audio snimanje.

[2] Ova funkcija će biti dostupna na Galaxy Watch5, Watch5 Pro, Watch4 i Watch4 Classic satovima uparenim sa Galaxy pametnim telefonom sa One UI 5.1 ili više sa podrškom aplikacije Camera Controller. Zahteva instaliranje najnovije verzije softvera putem aplikacije Galaxy Wearable.

[3] Dostupnost može da zavisi od tržišta, operatora, modela i uparenog pametnog telefona. Ažuriranje će prvo biti dostupno na Bluetooth verzijama, a kasnije i na LTE verzijama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.