(Beta) – Poslanici opozicionih poslaničkih grupa u Skupštini Srbije osudili su i na današnjoj sednici uvredljive izjave poslanika i predsedavajućih iz redova vladajuće koalicije i zajedno tražili da se reaguje na vređanje žena na sednici parlamenta u utorak.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare u holu Doma Narodne skupštine, opozicioni poslanici su tražili da se sankcionišu  govor mržnje i uvrede i da se kažnjavaju poslanici koji vređaju.

Šefica poslaničke grupe „Ujedinjeni“ Marinika Tepić rekla je da će uputiti inicijativu da novinari ne sede u novnarskim sobama, već u sali, kako bi mogli da na sednici čuju ono što se ne čuje kroz mikrofon RTS koja prenosi sednice.

Opozicioni poslanici tvrde da je poslanik SNS Dalibor Šćekić, dok je govorila poslanica DS Tanja Manojlović, pokazivao rukama neprimerene i uvredljive gestove i simulirao oralni seks, a predsednik parlamentra Vladimir Orlić tvrdi da nije vidio ništa, da „niko ništa nije pokazivao“ i da nema potrebe da reaguje.

Opozicioni poslanici saglasni su da na takve uvrede treba regovati, a Tepić je uputila apel novinarima, posebno novinarkama, da skreću pažnju na se što se dešava na sednicama, a to nije moguće videti u televizijskim prenosima.

Potpredsednica Skupštine Srbije Sandra Božić u utorak je na sednici parlamenta uputila uvredljiv komentar koleginicama iz opozicije: „Ne mogu da ne primetim da pojedine poslanice opozicije vrlo rado prolaze kroz redove SNS, ne znam da li se preporučuju da sede u tim redovima, ili vrlo često vole samo da prođu tuda“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.