(Beta) – Ambasador Nemačke u Beogradu Tomas Šib izjavio je danas na sastanku sa predsednikom Skupštine Srbije Ivicom Dačićem da područje Zapadnog Balkana ima poseban značaj za EU.

Na sastanku na kojem je bilo reči o situaciji u Evropi i na Zapadnom Balkanu i daljem razvoju srpsko-nemačkih odnosa, Šib je rekao i da Nemačka nastavlja da podržava proces evropskih integracija Srbije i da se zalaže za nastavak dijaloga Beograda i Prištine, saopštila je Skupština Srbije.

U svetlu aktuelne globalne krize, Šib je pozdravio odluke Srbije prilikom nedavnih glasanja u UN i odluku da uputi humanitarnu pomoć Ukrajini, navodi se u saopštenju.

Dačić je, kako se navodi, „podvukao da članstvo u EU ostaje spoljnopolitički prioritet Srbije“, da je Beograd spreman da nastavi proces neophodnih reformi kada se za to steknu uslovi, i da se nada da će imati podršku Nemačke na tom putu.

On je izrazio zadovoljstvo što su odnosi Srbije i Nemačke na veoma visokom nivou i dodao da o tome svedoči intenzivna razmena poseta visokih zvaničnika.

Dačić je rekao da je Srbija otvorena i spremna za dalji razvoj saradnje, naročito u privrednom i ekonomskom smislu, dodaje se.

Komentar(1)

  1. Bobby
    10. maja 2022. 13:42

    Предтавник архетипског непријатеља Србије би већ требало да се изјасни када намерава да прихвати одговорност за невине жртве и када намерава да надокнади ратну штету ?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.