(Beta) – Kandidat koalicije Ujedinjena Srbija za gradonačelnika Beograda Vladeta Janković izjavio je da smo danas u Srbiji, sa vlašću Aleksandra Vučića, od demokratije udaljeniji nego u vreme nekadašnjeg predsednika države Slobodana Miloševića.

„Možda je to samo moj utisak, ali bih rekao da su nosioci režima u panici i da izbore doživljavaju bukvalno kao borbu za goli život. To mora biti posledica saznanja o raspoloženju javnosti“, rekao je Janković u intervjuu za list Danas.

Prema njegovim rečima, „strah se oseća i u biračkom telu“.

„U korenu tog straha je, s jedne strane, dugogodišnji pritisak na građane i uslovljavanje njihovih elementarnih prava dokazima lojalnosti, kakvi su prisustvo na mitinzima ili fotogafisanje glasačkog listića“, rekao je Janković.

Kako je dodao, „s druge strane, objektivnu opasnost od posledica rata u okruženju režim zloupotrebljava sistematski podižući napetost i preteći oskudicama, koje samo neuništivi vođa može da spreči“.

„Prema našim podacima od prošle nedelje, skoro su potpuno izjednačene režimske i opozicione snage, s tim što su prve u blagom ali stalnom opadanju, a druge konstantno rastu“, rekao je Janković na pitanje o predizbornim anketama.

On je naveo i da „u okolnostima kakve su trenutno, ne može se dovoljno naglasiti značaj kontrole izbornog procesa, dok će bez ikakve sumnje najviše zavisiti od izlaznosti“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.