(Beta) – Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović izjavio u Čačku da će koalicija okupljena oko liste poslaničkih kandidata „Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije“ za izbore 3. aprila uvesti Ministarstvo za povratak gradjana iz inostranstva.

Koalicija „Ujedinjeni za pobedu Srbije“ je saopštila da je Stefanović na svečanoj konvenciji te liste kandidata rekao da Srbija 3.aprila glasa i za to „da naša mladost više ne odlazi odavde u potrazi za dostojanstvom i životom“.

„Glasamo 3. aprila i za to da mladi ne budu nikakva stranačka pešadija, već budućnost bez ucena i ponižavanja i uz besplatno studiranje i podršku za prvi stan“, rekao je Stefanović i pozvao mlade da izadju na izbore.

Potpredsednik Narodne stranke i treći na listi „Ujedinjeni za pobedu Srbije“, Miroslav Aleksić rekao je da će po promeni vlasti biti ustanovljen „gradjevinski patriotizam“, što znači da će „u Srbiji graditi srpske gradjevinske kompanije i srpski radnici umesto stranaca koji danas grade širom naše zemlje“.

„Stranci uzimaju profit, a naš narod iz svog džepa plaća njihove radnike, dok naši kvalifikovani radnici odlaze u inostranstvo da bi prehranili svoje porodice. Pored toga što je režim Aleksandra Vučića i SNS-a strancima dao naše zlato, bakar i sva rudna bogatstva, kao i šume, reke, vodu i najplodniju zemlju, dao im je i najveće gradjevinske infrastrukturne poslove“, rekao je Aleksić.

U ime Demokratske stranke Srdjan Milivojević je pozvao gradjane da „3. aprila skinemo napredni jaram sramote i poniženja, da se setimo da smo potomci Lazara, Mutapa, Jovana Kursule, Tanaska Rajića, da smo Stepini i Mišićevi, a ne podanici Ane Brnabić i Aleksandra Vulina“.

Siniša Kovačević je rekao da se „prvi dan posle oslobodjenja mora dogoditi redefinicija svih medija u Srbiji“.

„Uzmimo vlastite živote u vlastite ruke i 3. aprila promenimo stvari olovkom, inače ćemo ostatak života provesti u osećanju stida“, rekao je Kovačević jer život opterećen strahom je „kao život sa osobom koju ne volite i kao život sa poslom koji ne volite“, dok je „država bez slobode – tamnica“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.