Premijer Crn Gore Zdravko Krivokapić optužio je Demokratski front da su ključni faktor nestabilnosti u Crnoj Gori, ocenivši da ih ne interesuje popis stanovništva, koliko obaranje aktuelne Vlade, prenose podgoričke Vijesti.

On je pozvao DF da skupe „političku hrabrost kojom prete“ i da još danas u Skupštini Crne Gore pokrenu postupak izglasavanja nepoverenja aktuelnoj Vladi.

Krivokapić je reagovao na izjavu poslanika DF-a Slavena Radunovića, koji je rekao da će taj politčki savez oboriti Vladu, sa svima koji budu hteli da za to glasaju, ako se u septembru u Skupštini ne nađe Zakon o popisu.

Predsednik crnogorske Vlade ocenio je da je DF, na godišnjicu pobede na izborima 30. avgusta, „svojim istupom zloupotrebio volju građana“.

„Ovo je, dakle, najava završnog čina procesa koji je započet pre nekoliko meseci, zajedničkog plana DF-a i DPS-a u obaranju ove Vlade, i, kako su takođe ranije izričito najavili, organizovanja tehničke Vlade zajedno sa DPS-om i njihovim koalicionim partijama. Da li je ovo najava istorijske izdaje naroda Crne Gore? Gospodo iz DF-a, danas su konačno pale maske“, naveo je Krivokapić.

Poručio je DF-u da više ničim neće ucenjivati Vladu, kao i da je Predlog zakona o popisu već spreman i da će u narednim danima biti predmet razmatranja na sednici Vlade.

„To nema nikakve veze sa vama, nego sa građanima Crne Gore i sa dinamikom, u ovom trenutku proceduralno jedino mogućom, dinamikom koju nećete vi dirigovati“, rekao je Krivokapić.

„Popis je samo izgovor, te da ga održimo i realizujemo sutra, prekosutra biste tražili novi način da destabilizujete ovu Vladu. Da upravo vi niste rušili ovu Vladu, čak i pre nego što je formirana, da i ne govorim o zadnjim danima i mesecima, da ste bili elementarno konstruktivni, korektni, odgovorni i zreli, možda bi popis već bio i završen“, dodao je premijer Crne Gore.

Krivokapić smatra da ono što DF, kao deo parlamentarne većine, „uporno radi“ do sada nije viđeno u političkim sistemima svetske politike.

„Viđeno je i prirodno da nakon višedecenijske promene vlasti promjene ne idu lako, viđeno je da ima grešaka, viđeno je da ima nezadovoljstava, ali nikada do sada nije zabeženo da vlast obara samu sebe. Danas, na dan izborne pobede, poručujem vam: skupite tu političku hrabrost kojom pretite i dosađujete narodu i vlasti i još danas u Skupštini pokrenite postupak izglasavanja nepoverenja ovoj Vladi i budite sigurni da će građani Crne Gore na narednim izborima sa pravom merom izmeriti nivo vaše političke ozbiljnosti i odgovornosti“, navodi se u reagovanju Krivokapića.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.