Upravni odbor Istraživačke stanice Petnica saopštio je da je podneta krivična prijava zbog netačnog saopštenja da je Srđan Janev izabran za novog direktora te ustanove.

Upravni odbor je ukazao da je medijima distribuirano lažno saopštenje sa netačnim informacijama, i to sa elektronske adrese koja ne pripada sistemu Petnice.

„Neki od medija su na osnovu toga objavili vest o imenovanju Janeva bez provere autentičnosti izvora. Pored lažnog medijskog saopštenja Petnice, mejl je sadržao i lične podatke koji nisu javno dostupni i koji prema Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti ne smeju da se dele bez saglasnosti“, navodi se u saopštenju, prenosi N1.

Iz Petnice kažu da je Srđan Janev upisan kao zakonski zastupnik Petnice u Agenciji za privredne registre, ali ne kao novi direktor, već kao predstavnik Upravnog odbora.

Najavili su da će javnost biti blagovremeno obaveštavana o svim koracima koje Petnica preduzima, ali isključivo zvaničnim kanalima – sa zvaničnog mejl domena i putem veb stranice Istraživačke stanice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.