(Beta) –  Savez Srba iz regiona osudio je danas kao „duboko uvredljivu provokaciju“ izjavu predsednika Hrvatske Zorana Milanovića da je u ustaškom logoru Jasenovac ubijeno „oko 100.000 ljudi“.

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je da je Milanović „cinično rekao da su u Jasenovcu ubijani ljudi, izbegavajući da navede da su veliku većinu žrtava činili Srbi“.

„Na taj način, Milanović šalje poruku da su u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj u istoj meri stradali Srbi, Jevreji, Romi i Hrvati“, naveo je Linta. 

Optužio je Milanovića da je „lažni antifašista koji se svojim sramnim i uvredljivim izjavama dodvorava većini hrvatskog naroda“. 

Predsednik Hrvatske juče je izjavio da je pitanje logora Jasenovac „uvek bilo kontroverzno“ i ocenio da se „manipulisalo brojem žrtava“.

„Jedna strana preteruje da je tu ubijeno 700.000 ljudi, time rade štetu istini i srpskom narodu“, rekao je hrvatski predsednik.

On se osvrnuo i na film „Dara iz Jasenovca“ rekavši da je loš i neuvereljiv, te da je napravljen po „ukradenom“ scenariju Lordana Zafranovića.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.