Više klubova „osnivača“ se povlači iz Superlige, preneli su svetski mediji. Počelo je od Čelzija, ubrzo su novinari preneli i da se Mančester siti povlači iz takmičenja. Siti je i prvi klub koji je zvanično potvrdio je da je doneo odluku da se povuče iz novoformirane Superlige.

„Mančester Siti može da potvrdi da je formalno pokrenuo proceduru za povlačenje iz grupe koja radi na razvoju i osnivanju Superlige“, navodi se u saopštenju kluba.

Novinar Met Lejton je na Tviteru napisao kako ima saznanja da se većina klubova koji su ranije pristali da učestvuju u Superligi sada povlači iz takmičenja.

„Atletiko i Barselona se takođe povlače“, napisao je on na Tviteru.

Gardijan je preneo da je predsednik Barselone Đoan Laporta izjavio da se Barselona nije obavezala da će učestvovati u takmičenju, a podsetio je i da njihovo učešće podleže ratifikaciji od strane kluba.

Podsetimo, Atletik je nedavno preneo da Čelzi više neće učestvovati evropskoj Superligi.

To je prvi klub koji bi trebalo da napusti predloženo takmičenje, od dvanaest timova koji su najavili planove za formiranje Superlige Evrope.

Novinar BBC-ja Den Ron je na tviteru napisao da „Čelzi sada priprema dokumentaciju za povlačenje iz takmičenja“.

Predsednik Čelzija Brus Bak ranije se sastao sa igračima i osobljem kako bi razgovarao o predlozima, dok je ispred Stamford Bridža bila grupa navijača koji su protestovali zbog najvaljenog učešća njihovog kluba u Superligi.

https://twitter.com/ESPNFC/status/1384567529511788553?s=20&fbclid=IwAR0pKerRxNyd8ittEXswbSrAHm5XVlb5OQbvKNnYDlDJa9FQCLEX_OFs25c

Nakon Čelzija, i Mančester siti bi takođe trebalo da se povuče iz takmičenja.

Novinar Majk Kigen je na Tviteru napisao da je Siti definitivno izašao iz projekta.

„Klub je odbio da prokomentariše situaciju. Izvori kažu da je poslato pismo za usvajanje povlačenja“, napisao je Kigen na Tviteru.

Gardijan prenosi i da je predsednik Mančester junajteda Ed Vudvord podneo ostavku.

Gardijan je preneo da, prema izveštajima medija, predsednik Juventusa Anrea Anjeli podnosi ostavku. Međutim, Juventus je kasnije demantovao da je Anjeli podneo ostavku. Kako su saopštili, on je i dalje predsednik Juventusa potpredsednik Superlige Evrope.

U međuvremenu, novinar Skaj sporta Brajan Svenson na Tviteru je podelio akcije Mančester junajteda u poslednjih nekoliko dana…

https://twitter.com/skysports_bryan/status/1384587520210522112

Oglasio se i premijer Velike Britanije Boris Džonson.

„Odluka Čelsija i Mančester sitija je – ako bude potvrđena – apsolutno ispravna i ja im se zahvaljujem na tome. Nadam se da će i ostali klubovi koji su uključeni u projekat Superligu slediti njihov primer“, napisao je Džonson na Tviteru.

CNN je razgovarao sa bivšim predsednikom Real Madrida Ramonom Kalderonom. Evo šta jeKalderon imao da kaže o Superligi: „Mislim da je ovaj projekat danas umro. Mislim da to i zaslužuje jer je to bio projekat namenjen ubijanju fudbala. Sada je potrebno jedinstvo i solidarnost“.

Kapiten Liverpula Džordan Henderson je objavio poruku na Tviteru, koju je ubrzo retvitovalo još nekoliko fudbalera Liverpula.

„Ne sviđa nam se i ne želimo da se to dogodi. Ovo je naša kolektivna odluka. Naša posvećenost ovom fudbalskom klubu i njegovim navijačima je apsolutna i bezuslovna. Nikada nećeš hodati sam“, piše u poruci.

Arsene Venger je takođe govorio o Superligi.

„Nisam verovao ni sekunde da će ikada uspeti. Naši navijači to nikada ne bi prihvatili i to s pravom“, rekao je Venger.

Mančester junajted je potvrdio da će Vudvord napustiti funkciju u klubu. Otići će krajem 2021. godine, piše u saopštenju kluba.

„Čuvaću uspomene sa Old Traforda. Osvojili smo Ligu Evrope, FA kup i EFL kup. Ponosan sam na obnavljanje klupske kulture i naš povratak stilu igre koji je Junajted gajio“, rekao je Vudvord, a prenosi Gardijan.

„Tokom mog boravka u klubu, uložili smo više od milijardu funti u tim i posebno sam oduševljen napretkom koji su igrači postigli pod vođstvom Olea Gunara Solšera i njegovog trenerskog tima u poslednje dve godine“, dodao je Vudvord.

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin je rekao da je srećan zbog odluke Sitija da odustane od Superlige.

„Oduševljen sam što se Siti vratio u evropsku fudbalsku porodicu. Pokazali su veliku inteligenciju u osluškivanju glasova navijača“, rekao je Čeferin.

Tagovi

Komentar(1)

  1. Vule Arsiç
    20. aprila 2021. 23:53

    SAMO IM UDARITE ZABRANU DA SE NA NJIH KLADI PA NEKA IGRAJU IZMEDJU SEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.