(Beta) – Prvi osnovni sud u Beogradu je presudom kaznio zamenika gradonačelnika Beograda, Gorana Vesića, sa 300.000 dinara zbog „povrede časti i ugleda“ predsednika Pokreta Dveri Boška Obradovića koga je u više navrata nazivao „fašistom“, saopšteno je danas.

Dveri u saopštenju navode da je Obradović tužbu podneo zbog Vesićevih izjava od 12. i 19. marta 2019. godine na televiziji Pink, u kojima ga je nazvao „fašistom“.

Obradović je povodom presude izjavio da je pre dve godine počeo da tuži svakog predstavnika vlasti koji Pokret Dveri i njega nazovu „fašistima“, a tek nedavno su počele da stižu sudske presude koje predstavljaju, kako je kazao, „veliko zadovoljenje pravde“.

„To su male pravne pobede na dugom putu borbe za nezavisno pravosudje koje se ne libi da sudi predstavnicima izvršne vlasti kada krše Ustav i zakone“, ocenio je lider Dveri.

Po njegovim rečima, „puna pravda“ bila bi da vest o sudskoj kazni Vesića bude objavljena na „istom mestu na kojem i prvobitna informacija“, odnosno na televiziji Pink.

„Ovako, posle dve godine od izrečenog, i pošto će svi režimski mediji ponovo prećutati tu vest, kao i kada je Vučić nedavno kažnjen od strane istog suda, medijski domet u cilju ispravljanja jedne velike laži nije veliki, ali je velika moralna satisfakcija za sve pretrpljene povrede ugleda i časti“, rekao je Obradović.

Zahvalio je advokatskom timu na čelu sa Vladimirom Todorićem na „još jednoj uspešnoj odbrani pred sudom“.

U saopštenju se podseća da je pre te presude iz istog razloga Prvi osnovni sud kaznio predsednika Srbije Aleksandra Vučića, dok je Viši sud u Beogradu kaznio dnevni list Informer.

Komentar(1)

  1. Александар Поповић
    29. januara 2021. 17:50

    Нисам његов фан, али подржавам Обрадовићево обраћање суду због увреда од стране Весића. Пошто не постоји други начин, можда се тако могу да доведу у ред многобројни загађивачи на нашој политичкој сцени.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.