„Najverovatnije je tačno da je veliki deo dokumentacije od 2016. do 2020. godine uništen“, saopštio je danas predsednik Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić, a prenose Vijesti.

„Dokumentacija iznesena iz zgrade Vlade je ogroman materijal. Zna se ko su osobe koje su učestvovale u tome. U mojoj kancelariji je bio ogroman rezač papira. Zašto su se uništavali papiri? Morao je to neko da verifikuje i odobri. Stalno tražimo odgovorne na najnižim nivoima, a neko mora to da naredi. Nemam informaciju za kompeltan deo koji se tiče Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) nego što smo mi tražili, a to je informacija o raspodeli stanova. Nije bilo podnesenih zahteva i morali smo da se obratimo ANB“, rekao je Krivokapić nakon sednice Vlade koja je održana na Cetinju.

„Zamolio bih tužilaštvo i državne organe da rade svoj posao ni po babu ni po stričevima. Da svako radi svoj posao odgovorno i blagovremeno, to je neminovnost koja nas čeka“, rekao je Krivokapić nakon sednice Vlade.

On je rekao da imaju saznja da tužilaštvo nije reagovalo u nekim slučajevima pranja novca i utaje poreza.

Premijer Crne Gore je rekao da će sve biti definisano na javnim konkursima i da će biti birani najbolji, a ne kao do sada najposlušniji i pripadnici partija.

„Zar nije konkurs za direktora Uprave policije pokazao da imamo 19 kandidata među kojima ima dovoljno dobrih ne da pokriju to mesto, već i mesto pomoćnika direktora policije. Nemamo vremena da napravimo kompletno ono što želimo, a to je strategija dobrog upravljanja resursima. Ako budemo imali priliku to ćemo predočiti javnosti. Sloboda mora na izborima da pokaže slobodan glas, a ne siguran glas ma od koje političke strukture dolazilo Ako vam građani Nikšića neko nudi pare, uzmite ih, a glasajte za najbolje, a to nisu oni koji su bili na vlasti do 30. avgusta“, istakao je Krivokapić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.