Na sednici Vlade Hrvatske odlučeno je da sve srednje škole u Republici Hrvatskoj od 14. decembra prelaze na online nastavu kako bi se suzbilo širenje koronavirusa, prenosi Jutarnji list.

Mera online nastave za sve hrvatske srednjoškolce koju je Hrvatska vlada donela na današnjoj sednici trajaće do 18. januara 2021. godine, do kada traju produženi školski novogodišnji praznici.

Premijer Plenković je uvodno, putem videoveze iz svog doma, zbog dijagnoze kovid-19, podsetio da su božićni i novogodišnji praznici produženi za nedelju dana tako da će srednjoškolci praktično 35 dana biti izvan obaveze dolaska u školu.

Ocenio je kako će navedena mera biti „blagotvorna za smanjivanje intenziteta epidemije”.

„Nije izbor zdravlje ili privreda nego i zdravlje i privreda”, poručio je Plenković.

Vlada Hrvatske je danas donela i odluku o povećanju plata svim zaposlenima koji rade na odeljenju koji se bave Covidom. Reč je o dodatku na posebne uslove radnog mesta na koje su privremeno raspoređeni, a odluke o posebnim nagradama donesene su i za Oružane snage Republike Hrvatske, za osobe zaposlene u ustanovama socijalne zaštite te za one koji rade u zatvorskom sistemu.

Danas je 10. dan od poslednjeg uvođenja strožih epidemiloških mera koje su stupile na snagu 28. novembra, a na sednici je naglašeno da je prerano za procenu njihovog učinka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.