Bela kuća se usprotivila zabrinutosti koju je iskazala Svetska zdravstvena organizacija, nakon što je jedan američki lekar rekao da bi vakcina protiv koronavirusa mogla da dobije dozvolu pre nego što prođe kroz čitav proces kliničkih ispitivanja.

„Sjedinjene Države će nastaviti da angažuju naše međunarodne partnere kako bi obezbedili pobedu nad ovim virusom, ali nećemo da budemo ograničeni multilateralnim organizacijama na koje utiču korumpirana SZO i Kina“, navodi se u saopštenju portparola Bele kuće Džuda Dira.

Dir je rekao da predsednik neće štedeti na troškovima kako bi obezbedio da bilo koja nova vakcina protiv koronavirusa ispunjava standarde američke Uprave za hranu i lekove u pogledu njene bezbednosti i efikasnosti, preneo je Rojters.

Stiven Han iz FDA rekao je u intervjuu za Fajnenšel tajms objavljenom u nedelju da je FDA spremna da odobri vakcinu protiv koronavirusa pre nego što se završe klinička ispitivanja faze tri, sve dok su zvaničnici uvereni da koristi prevladavaju rizike. U ponedeljak su zvaničnici Svetske zdravstvene organizacije rekli da žurba da bi vakcina postala široko dostupna može predstavljati rizik. „Ako prebrzo krenete da biste vakcinisali … milione ljudi, možda ćete propustiti određene neželjene efekte“, rekao je Majk Rajan, šef programa SZO za hitne slučajeve.

https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.