Broj otpuštenih radnika u SAD koji apliciraju za pomoć za nezaposlene pao je na ispod milion prošle nedelje, prvi put otkako se virusna pandemija intenzivirala pre pet meseci, ali i dalje ostaje na visokom nivou.

Najnovije brojke pokazuju da pandemija i dalje dovodi do otpuštanja baš kao što je prestanak isplate pomoći nezaposlenima od 600 dolara nedeljno mnogima povećalo poteškoće i izazvalo novu opasnost za američku ekonomiju.

Broj prijava za pomoć smanjio se u prvoj nedelji avgusta na 963.000, što je drugi direktan pad, sa 1,2 miliona u odnosu na nedelju dana ranije, saopštila je danas američka vlada.

Pad broja prijava za pomoć nezaposlenima pokazuje da se otpuštanja usporavaju, iako najnovija brojka i dalje prevazilazi nedeljni rekord pre pandemije koji je bio nešto manji od 700.000.

Pandemija, zaključavanje ili pad kupovne moći mnogih, nastavljaju da slabe ekonomiju i da primoravaju kompanije da smanje broj zaposlenih.

Mnoge države su pauzirale ili odložile ponovno pokretanje svojih ekomija zbog porasta broja zaraženih.

Manji broj ljudi i dalje prima državnu pomoć za nezaposlene, što je znak da neki poslodavci i dalje zapošljavaju nove radnike.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.