Predsednik Dveri Boško Obradović optužio je vlast da je u danima uoči izbora „lažirala informacije ne samo o broju novozaraženih već i o broju umrlih“ od koronavirusa kako bi „zdravstveno nebezbedni izbori bili ipak održani“.

Navodeći da je samo u jednoj bolnici u Novom Pazaru inficirano 60 zdravstvenih radnika, Obradović je ocenio da oni nisu mogli postati zaraženi u jednom danu posle izbora.

„Očito je da je vlast krila rezultate testiranja i glumila da je sve u redu kako bi ovi zdravstveno nebezbedni izbori bili ipak održani“, rekao je lider Dveri novinarima u Čačku.

Optužio je i lekare iz Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa za „sramno ćutanje“.

„Ako su lažirali smrtnost od zaraze, šta su onda tek radili na lažnim izborima u nedelju“, upitao je Obradović.

Naveo je da izlaznost na izborima u Srbiji nije bila veća od 42 odsto i da u Beogradu i drugim većim gradovima poput Čačka nije prešla 35 odsto.

„Sve preko toga su ubačeni birački listići u poslednjih nekoliko sati dok su biračka mesta bila potpuno prazna i kada je vlast shvatila da je bojkot uspeo“, rekao je Obradović.

On je dodao da je u Čačku tokom izbornog dana do 16 časova glasalo 27 odsto birača, a da je u poslednja četiri sata „naprasno“ izašlo još 18 odsto birača, što je 4,5 odsto po satu.

Obradović je ocenio da je to „apsolutno nemoguće čak i na izborima na kojima svi učestvuju, a kamoli na izborima koje je bojkotovala kompletna opozicija u Čačku i u kojima je vlast sve svoje birače izvela još pre podne“.

„Ovakav izborni kriminal i lažiranje izlaznosti ne bi bilo moguće bez lažne opozicije koja je učestvovala na izborima i čiji članovi biračkih odbora su dozvolili ovu izbornu krađu. Zauzvrat, dobili su od vlasti podršku da svi pređu cenzus i nađu se u lažnoj novoj gradskoj skupštini u Čačku“, rekao je Obradović.

Lider Dveri je optužio vlast u Srbiji da politički progoni „pravu opoziciju“ i da su protiv više od 10 građana Čačka, među kojima je i nekoliko bivših odbornika Dveri, podignute prekršajne prijave zbog učešća na protestu protiv vlasti za vreme policijskog časa.

„Uz 15 prekršajnih prijava koje su članovi Dveri dobili nakon protesta ispred Skupštine Srbije u Beogradu, kao i istrage koja se vodi protiv nas četvorice u Tužilaštvu, to vam jasno govori koga vlast doživljava kao najozbiljniju opoziciju i kako se obračunava sa nama“, rekao je Obradović.

Ocenio je da jedino rešenje za političku krizu predstavljaju novi izbori na svim nivoima, ali po novim pravilima koja bi obezbedila da izbori budu slobodni i pošteni.

„To može omogućiti samo prelazna tehnička vlada koja bi oslobodila medije i sprečila funkcionersku kampanju vlasti, a onda za devet meseci pripremila prave demokratske izbore“, rekao je Obradović.

Dodao je da je to odgovor na pitanje šta posle bojkota.

„Novi izbori na kojima će pasti vlast koja je žrtvovala zdravlje gradjana zarad održavanja nedemokratskih i protivustavnih izbora koji su označili kraj višestranačke demokratije u Srbiji“, rekao je Obradović.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Komentara

  1. Sta reci...
    24. juna 2020. 15:55

    .. E ovo nema nigde... , Prvo prica kako lazu narod da bi ih drzao zatvorene, i da uzivaj u tome... Sad kako su smeli da puste taj isti narod jer famozna korona kosi sve pred sobom.... Ajde dogovori se koju ces plocu da vrtis... Ne igrajte se sa narodom ni vi ni oni..

  2. Jagoda Smith
    24. juna 2020. 16:06

    Poslednji ropac mrtvaca.

  3. Dejan
    25. juna 2020. 09:20

    Ovo je najveci izdajnik Srbije od Vuka Brankovica. Nadam se da ce mu zabraniti da se bavi politikom, jer nije sposoban za to

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.