Gradski odbor Islamske zajednice Novog Pazara potvrdio je danas da je tokom noći porušilo berbernicu Ramiza Dugopoljca u Prvomajskoj ulici.

„Nelegalno podignuti objekat na vakufskom zemljištu uklonila je gradjevinska služba Islamske zajednice“, navedeno je u informaciji Islamske zajedinice u Srbiji (IZuS) dostavljenoj medijima.

IZuS je dostavila i posedovni list u kojem se navodi da je ona zvanični „držalac“ i da su „tvrdnje korisnika tog objekta o navodnom vlasništvu nad ovim vakufom neistinite, sa ciljem pokušaja otimanja vakufske imovine“.

U zvaničnoj bazi nepokretnosti se kao vlasnik navodi IZ, dok je kao vlasnik objekta na parceli uknjižen Ramiz Dugopoljac.

On je za Sto plus radio danas potvrdio da je objekat u vlasništvu porodice od 1970. godine, kada ga je kupio njegov otac i da se sada vodi na njega.

(Beta)

Komentar(1)

  1. Bobby
    24. februara 2020. 08:32

    Колико ће још да се чека на одговор надлежног министарства ? Да ли у овој земљи постоје надлежне државне службе да обаве рушење, или то могу да раде и верске заједнице уместо њих ? О чему се овде ради ?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.