Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović najavio je danas da će Savez za Srbiju (SzS), čiji je on sada predsedavajući, u narednih 10 dana predstaviti „Zakon o nadoknadi štete žrtavama režima Aleksandra Vučića“.

„Biće to jedan od prvih zakona koji će biti usvojen nakon pada sadašnjeg autokratskog režima“, a kojim će se stvoriti pravni osnov za nadoknadu štete svima koji su ostali bez posla, kojima nije produžen ugovor o radu ili su premešteni na manje plaćeno radno mesto „samo zato što nisu pristali da služe Srpskoj naprednoj stranci (SNS)“, istakao je Veselinović na početku današnje „terenske akcije kampanje bojkota“ u Novom Sadu.

Rekao je da će budućim zakonom biti predviđeno da naknada bude isplaćena novcem  onih koji su bili odgovorni za takvo protivpravno postupanje „jer ne bi bilo pravično da svi plaćamo štetu zbog toga što se neko odlučio da u Srbiji sprovodi stranačku prisilu nad nezaštićenim građanima“, saopštio je SzS.

„I ovih dana svedoci smo pritisaka na zaposlene da prikupe ‘sigurne glasove’ i izadju na izbore jer im u suprotnom neće biti produžen ugovor u radu, a takvih, zaposlenih na odedjeno vreme, u javnom sektoru je blizu 300 hiljada“ izjavio je on i dodao da „svako od njih mora da prikupi od 20 do 30 sigurnih glasova“.

Budući zakon će „obezbediti da nadoknada žrtvama režima Aleksandra Vučića bude isplaćena i Aleksandru Obradoviću, koji trenutno ne radi, i Mariji Lukić iz Brusa, i ženama koje su dobile otkaz u školama i svim drugima koji nisu hteli pod šinjel ovog režima i koji su to javno saopštili“, najavio je Veselinović.

(Beta)

Komentara

  1. Bobby
    15. februara 2020. 16:45

    Закон свакако има своје оправдање, али његово име у потпуности није принсипијелно. Да, постоје жртве Вучићевог режима, и није их мало, али шта ћемо са жртвама режима Зорана Ђинђића и свим оним "лоповским приватизацијама", које су посејале пустош по Србији ? Шта ћемо и са режимима после Ђинђића ? Значи, закон да, период мора да обухвати све жртве и имена у називу закона нису потребна.

  2. TAJ PROVALIO SVAKU BRAVU SISTEMA
    15. februara 2020. 21:28

    re: https://www.danas.rs/politika/demostat/u-pitanju-je-sistem-a-ne-vucic/ Ako vrata stana nisu zaključana ne znači da svako ima pravo da uđe u taj stan, dakle, naravno da je očigledno da se sistem treba poboljšati, ali je očigledno i da taj zloupotrebljava sistem.

  3. Pera
    16. februara 2020. 10:58

    Veselinović: kaže da će biti nadoknađenaa šteta zrtvama Vučićevog režima . Veselinovic ne nezna da je ovo kapitalizam. Obećava ponovo ne moguće. Ovo se zove dodvoravanje biračima. On nema predstavu i kao da narod ne vidi s kim je u koaliciji. Samo dobro obećava. Obuzet mržnjom i prezirom. Tako se mir i sloboda ne stvaraju. Evo kosultujte nauku drustvenu. To što radite na vasu vlast ako dođe odgovorice žešce i tu nema kraja. Ucinite bolji pristup. Ima problema i sad ali moraju novi lideri s manje iskustva od 1, mandata u politici. Zbogom

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.