Jedan makedonski državljanin zaražen je koronavirusom na brodu „Dajmond princes“ (Diamond Princess) u Japanu, objavilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Severne Makedonije.

Kako se navodi u saopštenju, prema najnovijim informacijama dobijenim od nadležnih japanskih organa „potvrdjeno je prisustvo koronavirusa“ kod jednog od trojice makedonskih državljana na brodu „Dajmond princes“ i on je „trenutno hospitalizovan u zdravstvenoj ustanovi u Japanu“, a ambasada Severne Makedonije u Tokiju je u komunikaciji sa njim.

Kod Makedonca koji je zaražen korona virusom na „kruzeru“ „Dajmond princes“ (Diamond Princess) u Japanu konstatovan je blagi oblik bolesti, objavila je danas Televizija Telma.

Epidemiolog Instututa za javno zdravlje Severne Makedonije Gordana Kuzmanovska potvrdila je da je makedonski državljanin kod kojeg je potvrdjeno prisistvo korona virusa prenesen u bolnicu u Jokohami i da je u stabilnom stanju.

„Kod njega je konstatovana blaga forma bolesti“, rekla je Kuzmanovska.

Informaciju da je jedan od trojice Makdonaca na turističkom brodu „Dajmond princes“ zaražen koronavirusom ranije danas je objavilo Ministarstvo spoljnih poslova Severne Makedonije.

Druga dvojica makedonskih državljana koji se još nalaze na tom brodu izolovanom u luci u Jokohami, prema saopštenju, osećaju se dobro i do sada nisu prijavili simptome koji mogu da ukažu na prisustvo koronavirusa.


Turstički brod „Dajmond princes“  je zbog pojave koronavirusa izolovan u japanskoj luci Jokohama.

„Ambasada dnevno komunicira i sa drugom dvojicom makdonskih državljana koji se još nalaze na tom brodu i koji izjavljuju da se osećaju dobro i do sada nisu prijavili simptome koji mogu da ukažu na prisustvo koronavirusa“, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Severne Makedonije.

Dodaje se da Ministarstvo zdravlja Japana nastavlja da testira osobe koje se nalaze u karantinu na brodu „Dajmond princes“, pri čemu prednost imaju oni sa simptomima koji ukazuju na prisustvo virusa, stariji od 75 godina i hronični bolesnici.

Na brodu Dajmond princes nalazi se i 14 državljana Srbije od kojih je jedan prijavio da je bio u kontaktu sa osobom koja je pozitivno testirana na koronavirus i nalazi se u izolaciji, dok se ostali osećaju dobro, saopštilo je juče  Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Od 492 do juče testiranih putnika i članova posade sa tog broda 174 je bilo pozitivno na koronavirus.

(Beta)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.