Kada u Beograd dolayi Bajern Minhen to ne može biti obična utakmica. Bilo da je reč o Ligi šampiona kao večeras, ili o nekoj prijateljskoj utakmici, Bajern u Beogradu budi sećanja na najzlatnije trenutke srpskog i jugoslovenskog fudbala i čuveni revanš polufinala tadašnjeg Kupa šampiona 1991. godine.

Stadion je te noći eksplodirao i u istorijus srpskog fudbala ostavio zapisane imena Augentalera i Aumana

Klaus Augentaler je fudbaler koga je lopta poslednjeg udarila pre nego što je ušla u gol u poslednjem minutu susreta, a posle centaršuta Siniše Mihajlovića, a Rajmon Auman je golman koji je nespretno ispratio loptu u mrežu.

Za Augentalera se vezuje i jedna manje poznata anegdota, o kojoj je tadašnji štoper Zvezde Miodrag Belodedić svojevremeno pričao za Gardijan. Imao je jedan duel sa Augentalerom posle kog mu je ostala njegova ogrlica u ruci.

„Odjednom sam video da je lanac sa njegovog vrata završio u mojoj šaci“, ispričao je Belodedić. „On se brzo vratio u odbranu, a ja sam ostao razmišljajući šta da radim. I čekao sam da se susretnemo na terenu sledeći put i vratio sam mu lanac. Pogledao me je kao da nije znao da li da se zahvali ili da me udari“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.