61. Međunarodna biciklistička trka kroz Srbiju kreće iz Požarevca

  Na startu 20 ekipa sa četiri kontinenta

  0

  NAŠA najstarija i najprestižnija Međunarodna bicikistička trka „Kroz Srbiju“ startovaće po 61. put ove godine 9. septembra  iz Požarevca uz učešće 20 ekipa iz Severne Amerike, Azije,Afrike  i  Evrope, kojima će se na deonici dužoj od 600 kilometara, podeljenoj  u četiri etape, suprostaviti najjača reprezentacija Srbije predvođena Dušanom Rajovićem, asom francuskog profi  tima Delko Provans.

  -Ovogodišnja „Trka Kroz Srbiju“ će biti izuzetno zanimljiva jer je staza tako koncipirana da ćemo gledati nadmetanja i na ravnom gde će na scenu stupiti sprinteri, ali i velike obračune na teškim brdskim usponima – kaže direktor Trke, naš nekadašnji proslavljeni reprezentativac Radomir Pavlović –  I konkurencija će biti izuzetno žestoka jer dolazi 20 ekipa sa četiri kontinenta iz Severne Amerike, Azije,Afrike  i Evrope kome ća na megdanu biti naša najbolja selekcija.

  Reprezentaciju Srbije predvodiće naš najbolji bicikista Dušan Rajović koji vozi za francusku profi ekipu Delko Provans.

  -Od Rajovića i drugova očekujemo jednu etapnu pobedu i mislim da je to realno s obzirom na konkurenciju koja je izuzetno jaka – zaključuje Pavlović.

  Start trke je u Požarevcu 9. septembra kada kreće prva etapa duga 156 kilometara sa ciljem u Mionici. Druga etapa vozi se 10. septembra od Mionice do Čačka u dužini od 155 kilometara. U Čačku je, 11. septembra, start treće etape koja je duga 146 kilometara, a cilj je u Prijepolju, u koji trka „Kroz Srbiju“ dolazi prvi put.

  Četvrta, poslednja etapa (146 km), se vozi 12. septembra od manastira Mileševe do cilja trke u Čačka posle deonice duge 146 kilometara.

  Prva „Trka kroz Srbiju“ vožena je 1939. godine u dužini od 1.000 kilometara. Trajala je šest dana pod pokroviteljstvom Kralja Petra Drugog,  a pobedniku Slovencu,  Augustu Prosineku pripao je pehar od čistog zlata.