Zvanično počeo Muzički festival Exit 2022

0
(BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)

(Beta) – EXIT festival zvanično je večeras otvoren u Novom Sadu, a prema najavama i očekivanjima organizatora kroz kapije festivala u naredna četiri dana proći će više od 200.000 posetilaca iz više od 100 zemalja sveta.

Brojna poznata muzička imena nastupaju večeras, a predvode ih Iggy Azalea i Afrojack na glavnoj bini i globalne tehno atrakcije Adam Beyer i Anfisa Letyago na Dance Areni.

Uz njih festivalsku publiku će zabavljati i Jax Jones, Napalm Death, Reiner Zonneveld, Noisia i Senidah.

Čast da otvori ovogodišnji EXIT u posebnoj ceremoniji s početkom u 20 sati imao je di džej Mosea na novoj Pachamama bini.

Druga ceremonija otvaranja rezervisana je za Glavnu binu tačno u ponoć, uz Henry Ammara i tradicionalni vatromet.

Fusion bina proteći će prve većeri u znaku Noisia DJ seta, kao i nastupa Artan Lili, Mimi Mercedez, Foxa i Surreal-a, slovenske grupe Joker Out i Frenkie-ja, Kontre i Indiga, kao i beogradske grupe KOIKOI.

Organizatori su ranije saopštili da su četvorodnevne karte rasprodate, a da još mogu da se kupe dnevne ulaznice.

Jednodnevne ulaznice mogu se kupiti po promo cenama koje iznose 2.990 dinara za večeras, 3.990 dinara za petak, 4.490 dinara za subotu i 2.990 dinara za nedelju.

U ponudi je i Fan pit za petak, 8. jul, kada nastupaju Nick Cave & The Bad Seeds, po ceni od 3.990 dinara.

Mogu se kupiti i dnevne VIP ulaznice, kao i četvorodnevni VIP paket po ceni od 41.000 dinara.

Ulaznice se mogu kupiti na festivalskim kapijama, na festivalskom sajtu, kao i na prodajnim mestima i onlajn na stranicama Gigs Tix-a.

Posetioci su dužni sa sobom uvek imaju neki od ličnih dokumenata.

Pored festivalskog obezbedjenja, ulaze na tvrdjavu kontroliše i policija, kako bi se izbeglo unošenje zabranjenih predmeta i supstanci na festival.

Egzitov kamp na Štrandu otvoren je u sredu.