Legendarni hrvatski košarkaš Toni Kukoč na ceremoniju u Springfildu je zvanično primljen u Nejsmitovu Kuću slavnih.

Kukoča su u Kuću slavnih uveli, po njegovoj želji, saigrač iz Čikago Bulsa Majkl Džordan i vlasnik kluba Džeri Rensdorf. Takođe, u kraćem videu obratio se još jedan legendaran član Bulsa iz šampionskih dana Skoti Pipen.

Kako to red nalaže, Toni Kukoč je održao govor u kom se posebno zahvalio njima dvojici.

„Zahvaljujem Majklu Džordanu i Skotiju Pipenu što su me razbili Olimpijskim igrama U Barselonimotivišući me tako da radim još jače, postao sam važan deo Čikago Bulsa“, rekao je Kukoč.

Na ceremoniji u Springfildu bili su njegova supruga Renata, sin Marin, kćer Stela, kao i ljud iz sveta košarke Dino Rađa, Stojko Vranković, Ivica Dukan i njegov sin Duje.

„Moj otac bio je najvažnija osoba na mom putu da postanem košarkaš. U mome rodnom gradu Splitu fudbal je bio najvažniji sport. Split je jedan od najsportskijih gradova na svetu. Sa osam godina počeo sam igrati stoni tenis i nogomet, a sa 15 košarku. Hvala svima koji su mi pomagali na tom putu“, rekao je Kukoč.

Sa Bulsima Kukoč je osvojio tri šampionska prstena od 1996. do 1998. a u tom periodu dobio je i nagradu za najboljeg šestog igrača NBA. Tokom bogate karijere osvojio je i tri puta Kup evropskih šampiona sa Jugoplastikom, bio je evropski i svetski šampion sa reprezentacijom Jugoslavije, kao i olimpijski vicešampion sa Hrvatskom.

Pored Kukoča u ovoj klasi 2021. u Kuću slavnih još su ušli Bil Rasel (ovog puta kao trener), Vol Ekerman, Kris Veber saigrač Vlada Divca iz najboljih dana Sakramento Kingsa, kao i trener tog tima Rik Adelman…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.