(Beta-AP) – Izabrani predsednik SAD Džo Bajden objavio je danas da je izabrao karijernog diplomatu Vilijama Barnsa za direktora Centralne obaveštajne agencije (CIA).

Bivši ambasador u Rusiji i Jordanu Barns, 64, ima 33-ogodišnju karijeru u Stejt departmentu za vreme republikanskih i demokratskih predsednika. On je napredovao u diplomatskoj službi i postao državni sekretar pre nego što je otišao u penziju 2014. i postao šef Karnegi fondacije za medunarodni mir (Carnegie Endowment for International Peace).

U jeku previranja u Stejt departmentu posle preuzimanja dužnosti Donalda Trampa u januaru 2017. godine Barns je ćutao do prošle godine kada je počeo sa pisanjem jako kritičkih članaka o politici administracije Donalda Trampa u publikacijama, Forin afers (Foreign Affairs) i drugim.

„Bil Barns je izuzetni diplomata sa više decenija iskustva na svetskoj sceni u održavanju naše zemlje bezbedne i sugurne. On deli moje duboko uverenje da obaveštajna služba treba da bude apolitična i da posvećeni obaveštajni profesionalci koji služe našoj naciji zaslužuju zahvalnost i poštovanje“, napisao je Bajden. 

On je rekao da će Barns doneti znanje, prosudjivanje i perspektivu potrebnu da se suprotstavi pretnjama pre nego što stignu do SAD, i da će američki narod spavati mirno sa njim kao sledećim direktorom CIA.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.