Mala i srednja preduzeća u Srbiji će ostvariti brojne pogodnosti od dodatnog pristupa izvorima finansiranja u vidu finansijskog paketa od 16,5 miliona evra koji će EBRD realizovati kroz kreditnu ponudu svog dugogodišnjeg partnera Banca Intesa.

Ukupno 15 miliona evra će biti plasirano kroz kreditiranje malih i srednjih preduzeća za investicije vezane za implementaciju EU standarda, kako bi se poboljšala konkurentnost domaćih kompanija na domaćem i međunarodnom tržištu. Pored kredita, mala i srednja preduzeća će ostvariti dodatne pogodnosti u vidu investicionih podsticaja Evropske unije u visini od 15% od iznosa kredita, kao i savetovanja i prenošenja iskustava u vezi sa uvođenjem EU standarda.

Nakon uspešne realizacije 10 miliona evra kredita namenjenih ženama u biznisu, dodatnih 1,5 miliona evra će omogućiti podršku još većem broju preduzetnica u Srbiji.

„Veliko nam je zadovoljstvo što potpisivanjem ova dva ugovora nastavljamo dugogodišnju uspešnu saradnju sa EBRD u pogledu podrške privrednog razvoja Srbije kroz obezbeđivanja povoljnih izvora finansiranja. Mala i srednja preduzeća i žensko preduzetništvo imaju izuzetan potencijal da podstaknu održiv ekonomski rast i povećanje zapošljavanja u našoj zemlji, zbog čega Banca Intesa u svom poslovanju poseban akcenat stavlja upravo na ove segmente privrede“, izjavila je Draginja Đurić, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa.

Suzana Hargitai (Zsuzsanna Hargitai), regionalni EBRD direktor za Zapadni Balkan je rekla: „Zadovoljstvo nam je što nastavljamo i više nego uspešnu saradnju sa Banca Intesa i što pružamo dodatnu finansijsku podršku malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima u Srbiji. Ova podrška dolazi u vidu sveobuhvatnog paketa koji  podrazumeva finansiranje, podsticaje i savetovanje kako bi se maksimizirao pozitivan uticaj na mala preduzeća u Srbiji i ojačao njihov potencijal za rast.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.