10 godina podrške plemenitim ciljevima Vienna Insurance Group i Wiener Städtische osiguranje

  0

  5. decembar je međunarodni Dan volontera. Ustanovljen 1985. godine, ovaj poseban dan se fokusira na promovisanje i poštovanje posvećenosti dobrovoljnim aktivnostima širom sveta. Svake godine zaposleni u Vienna Insurance Group (VIG) – najvećoj austrijskoj međunarodnoj osiguravajućoj grupi – mogu provesti jedan radni dan volontirajući u podršci dobrim ciljevima. Pod nazivom Social Active Day (Dan društveno aktivnih), VIG je ovu jedinstvenu inicijativu pokrenuo 2011. godine – usred ekonomske i finansijske krize.

  Tokom protekle decenije, hiljade zaposlenih u VIG-u, u 22 zemlje, odvojilo je ukupno 300.000 sati svog vremena da pomognu ljudima u nevolji.

  U Srbiji, Wiener Städtische osiguranje takođe proslavlja desetogodišnjicu svojih volonterskih akcija kroz koje su pomagali zajednicu i one kojima je pomoć bila najpotrebnija. Od aktivnog pomaganja poplavljenim područjima 2014. godine, preko sadnje 100 stabala kojom je obeležena decenija poslovanja u Srbiji, pomoći brojnim humanitarnim organizacijama i pojedincima do učešća u ekološkim akcijama.

  Zoran Blagojević, predsednik Izvršnog odbora Wiener Städtische osiguranja

  „Želimo da svoju društvenu odgovornost demonstriramo ne samo kroz korporativne projekte već i kroz podizanje svesti svakog zaposlenog o njegovoj ulozi u sopstvenoj zajednici. Iz tog razloga promovišemo akciju volontiranja „Lanac dobrote“, kroz koju naši zaposleni iz svih krajeva zemlje učestvuju u društvenim akcijama pomoći lokalnoj zajednici, koristeći sopstvene resurse i sopstveno vreme da bi pomogli onima koji su najugroženiji. Karike našeg „Lanca dobrote“ nižu se po celoj Srbiji i ponosan sam na naše zaposlene koji smisao svog postojanja pronalaze u deljenju sa drugima“, izjavio je povodom međunarodnog Dana volontera Zoran Blagojević, predsednik Izvršnog odbora Wiener Städtische osiguranja.

  Elizabet Štadler, generalna direktorka Vienna Insurance Group (VIG)

  „Društveni angažman, solidarnost i volonterski duh ne poznaju granice: nakon pokretanja u Austriji, Social Active Day brzo se proširio širom Centralne i Istočne Evrope i sada je ključni element naše kulture. Na VIG-ovim tržištima, Social Active Day je jedan od vrhunaca godine za mnoge naše zaposlene. Želela bih da im svima izrazim zahvalnost – zaslužuju najveću pohvalu“, poručila je Elizabet Štadler, generalna direktorka Vienna Insurance Group (VIG).