10 dana ostalo do početka 29. Kopaonik biznis foruma

  0

  INTERESOVANJE UČESNIKA NIKAD VEĆE

  Do početka 29. Kopaonik biznis foruma ostalo je 10 dana, a sudeći po interesovanju, srpski Davos okupiće rekordan broj učesnika i predstavnika medija. Ove godine, Forum se vraća u svoj tradicionalni četvorodnevni format na Kopaonik, a centralna tema biće Srbija 2030: Agenda za održivi razvoj.

  Najveći ekonomski skup u regionu okupiće veliki broj državnih zvaničnika, predstavnika međunarodnih finansijskih institucija, članova diplomatskog kora, kao i poslovnih ljudi i domaćih i stranih investitora. Tokom Foruma, razgovaraće se o makroekonomskim analizama i predviđanjima za 2022. godinu za region Zapadnog Balkana, industriji 4.0 i izazovima digitalne transformacije, geopolitičkim pitanjima, energetskoj tranziciji, agendi povezivanja Zapadnog Balkana, zelenoj tranziciji, pitanjima održivosti i digitalizaciji javnih usluga, kao i očekivanjima mladih i digitalizaciji zdravstvenih sistema.

  Poslednjeg dana Kopaonik biznis foruma će, u organizaciji UNICEF-a, prvi put biti održan panel na temu Šta mladi žele od biznisa, na kojem će predstavnici omladinskog odbora UNICEF-a pričati o izazovima sa kojima se mladi suočavaju prilikom ulaska na tržište rada. Na panelu će biti i priče o tome kako da budu konkurentni na tržištu rada, kako da steknu osnovna znanja i praktične veštine neophodne za preduzetništvo i kakva su očekivanja mladih od biznis sektora u pružanju podrške na razvojnom putu, posebno u sticanju praktičnih kompetencija i poslovnog iskustva.

  Kopaonik biznis forum organizuje Savez ekonomista Srbije u partnerstvu sa kompanijom Mastercard. Od ove godine, Forum ima i svoju zvaničnu LinkedIn će stranicu – https://www.linkedin.com/company/kopaonik-biznis-forum/, na kojoj će redovno biti postavljane sve vesti pre i tokom trajanja Foruma.

  Registracija za učesnike je završena. Kako bi se ispoštovale sve epidemiološke i bezbednosne mere od svih učesnika foruma prilikom registracije zahtevaće se dokazi o potpunoj vakcinaciji ili preležanoj bolesti u proteklih šest meseci. Validna potvrda, odnosno dokaz o vakcini treba da sadrži informaciju o trećoj (buster) dozi ili drugoj dozi od čijeg primanja nije prošlo više od šest meseci svih vakcina koje su dostupne u Republici Srbiji.