“1 od 5 miliona” traži od opozicije da napusti okrugle stolove i proglasi bojkot

0
Foto: Tanjug

Udruženje “1 od 5 miliona” pozdravilo je odluku pojedinih političkih organizacija da ne učestvuju na narednim okruglim stolovima na Fakultetu političkih nauka i pozvalo ostale predstavnike opozicije da učine isto, napuste dijalog i što pre proglase bojkot izbora.

“Nikakva cenkanja sa vlašću niti kompromisi oko ispunjenja 42 tačke preporuka Stručnog tima protesta ‘1 od 5 miliona’ ne smeju postojati”, ističe udruženje u saopštenju i dodaje da je posle incidenta ispred Predsedništva Srbije jasno da je dijalog na okruglim stolovima samo farsa i igrokaz vlasti.

Udruženje podseća da su od početka tražili da okrugli stolovi budu otvoreni za javnost, jer se u suprotnom Srpskoj naprednoj stranci daje prostor za spinovanje o tome šta se na sastanku dešavalo.

“Režim Aleksandra Vučića obeležile su afere, laži, svakodnevna manipulacija građana, pozivi na linč sa naslovnica, lažni doktori nauka, i njemu se ne sme verovati. Zato pozivamo celokupnu opoziciju na proglašenje aktivnog bojkota izbora, jer u ovakvoj strahovladi i medijskoj manipulaciji nema uslova za fer i poštenu izbornu trku. Bojkot je jedina realna opcija”, poručuju iz “1 od 5 miliona”.  

Savez za Srbiju odlučio je da ne učestvuje na preostala dva okrugla stola koja se organizuju na Fakultetu političkih nauka.