“1 od 5 miliona” odneo “Sporazum sa narodom” Zoranu Živkoviću: “Da ga podsetimo na ono što je potpisao…”

1
Foto: Tanjug

Udruženje “Jedan od pet miliona” saopštilo je da je u Skupštinu Srbije odnelo primerak “Sporazuma sa narodom” lideru Nove stranke Zoranu Živkoviću i da mu je poručilo da je stavio potpis na taj dokument i da treba da se drži date reči i poštuje sporazum, preneo je N1.

Kako se navodi u saopštenju, ispred vrata parlamenta organizatorka protesta i studentkinja Tea Vukadin rekla je da su se na tačke sporazuma obavezale i stranke koje još nisu proglasile bojkot narednih izbora, odnosno Nova stranka, Pokret slobodnih građana i Stranka moderne Srbije.

“Došli smo da ponovo pokucamo na vrata Skupštine i podsetimo Zorana Živkovića da poštuje svih šest zaključaka i 42 tačke preporuke na koje se obavezao ovim ugovorom”, rekla je Vukadin.

Primerak Sporazuma sa narodom zvanično je predat na pisarnicu Doma Narodne skupštine.

“Podsećamo sve one koji su se obavezali na Sporazum sa narodom uključujući Novu stranku, Pokret slobodnih građana i Stranku slobodne Srbije da su se svojim potpisom obavezali da poštuju sve tačke Sporazuma. Isto tako podsećamo na drugu tačku koja jasno kaže: ‘Obavezujemo se da, sve dok se ne ispune traženi uslovi da izborni proces bude slobodan i pošten, na eventualnim izborima nećemo učestvovati'”, navodi se.

To udruženje je dodalo da je upoznato da se neki potpisinici sporazuma spremaju za izlazak na izbore.

“Udruženje ‘1 od 5 miliona’ kao garant Sporazuma sa narodom poručuje još jednom – potpisali ste, držite svoju reč, nećemo dopustiti da poverenje građana bude iznevereno, branićemo svaki potpis na ovom papiru”, dodaje se u saopštenju.

1 KOMENTAR

  1. 1 od 5 miliona kažu da imaju sporazum s narodom da se ne izlazi na izbore. Laž. Imaju možda 5 posto od 5 posto sa prošlih izbora.

Comments are closed.