After work party počinje u četvrtak od 17:30, dok nas svečano otvaranje i vrhunska žurka uz bend Free Cats očekuju od 20:00. U petak, vrata festivala otvaraju se u 18:00, a uz bogat program, vrhunac večeri biće nastup DJ-eva Deaf in Mini i Gorana Starčevića koji će nastupati b2b.

Šesti beogradski Whisky Fair donosi preko 100 vrsta vrhunskih viskija, dok će najbolji koktel majstori predstaviti nove i zanimljive kombinacije ukusa. Uz to, goste očekuju i pažljivo odabrani zalogaji koji savršeno prate zlatni napitak.

Naravno, festival nije samo degustacija – već tradicionalno organizujemo i edukativne radionice! Ove godine, u četvrtak vas očekuje „Monkey Shoulder Cocktails powered by G3 Spirits“, gde će ljubitelji koktela moći da nauče kako da ih pripreme i kod kuće. U petak, na redu je „A World Pioneer Malt Whisky Glenfiddich powered by G3 Spirits“, namenjen pravim znalcima, koji će imati priliku da istraže razlike u ukusima viskija iz Glenfiddich portfolija.

Sve informacije o radionicama, Carling stolu, iznenađenjima, kao i kako da postanete deo ovog dvodnevnog spektakla, pronađite na sajtu www.whiskyfair.rs ili nas zapratite na Instagram stranici whiskyfair_beograd.

Nešto sasvim posebno

Whisky Fair je i prilika za potpuni stil – na sajmu vas čeka berberin koji će se pobrinuti za vašu frizuru, zulufe ili bradu. Nakon sređivanja, nastavite uživanje i ne zaboravite da zabeležite trenutak u Photo corneru, a zatim nastavite degustaciju najboljih svetskih viskija.

Organizator festivala, agencija MPG, poziva vas da posetite šesti po redu Whisky Fair u Bioskopu Balkan i otkrijete bogatstvo aroma i ukusa. Mediji mogu da se akredituju, dok posetioci mogu kupiti ulaznice na ulazu u bioskop.

Dobrodošli na najbolje druženje u četvrtak i petak!

Da li ste znali?

Prvi pisani tragovi o proizvodnji viskija datiraju iz 15. veka u Škotskoj i Irskoj, gde su monasi destilovali pivo kako bi dobili napitak nalik viskiju. U 16. veku, viski postaje popularan u Škotskoj, gde se smatrao pićem siromašnih, dok se u narednom veku širi u Irsku, gde se proizvodio blaži, mekši viski.

Tokom 18. veka viski postaje predmet visokih poreza, što dovodi do pojave brojnih ilegalnih destilerija, naročito u zabačenim delovima Škotske. Smanjenje poreza u 19. veku i industrijska revolucija omogućili su legalnim destilerijama da ponovo preuzmu primat, što je dovelo do komercijalizacije i globalne popularnosti viskija.

Danas, viski je priznat širom sveta i dolazi u raznim varijantama – škotski viski je i dalje dominantan, ali tu su i irski, kanadski, američki burbon, a u poslednjim decenijama i japanski viski, koji je stekao status vrhunskog pića.