Ministru odbrane Aleksandru Vulinu i delegaciji vojnog zdravstva nije dozvoljeno da posete Kosovo i Metohiju, saopšteno je iz njegovog kabineta, prenela je TV Prva.

Kako se navodi, bilo je predviđeno da Vulin, načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general Uglješa Jovičić, načelnik VMA pukovnik Miroslav Vukosavljević i načelnik Sektora za lečenje Nenad Ratković poste Kliničko-bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici.

U odgovoru koji je stigao iz Prištine navodi se da „nisu u mogućnosti da pozitivno odgovore na zahtev“, preneo je N1.

U saopštenju se navodi da se „time još jednom pokazalo da Ramuš Haradinaj laže“.

Dodaje se da je planirana poseta imala isključivo humanitarni karakter.

Jetljir Zuberaj, savetnik ministra spoljnih poslova Kosova Bedžeta Pacolija, na Fejsbuku je početkom meseca napisao da je Ministarstvo spoljnih poslova donelo odluku da zabrani ulazak na Kosovo svim srpskim zvaničnicima zbog pretnji i napada na Severu, kao i drugih problema.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je u Poznanju da joj je kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao da je vest o zabrani ulaska srpskim zvaničnicima na Kosovo lažna.

„Čudi me da lažne vesti u Prištini šire savetnici takozvanog ministra spoljnih poslova, ali mi je drago jer to smanjuje veliku tenziju u regionu“, dodala je tada Brnabić.