Evo recepta za univerzalne mafine koji je kreirala Stef De Sousa, kuvarica i influenserka poznata i kao kraljica air fryera. Ovaj recept je savršen jer se lako prilagođava, bilo da želite slatki ili slani doručak.

Sastojci za osnovnu smesu:
  • 2 šolje brašna +kesica praška za pecivo

  • 1,5 šolja prirodnog jogurta

  • 1/2 šolje ulja

  • 2 jaja

Sastojci za slatku verziju:
  • 1/2 do 1 šolja šećera (zavisno od ukusa)

Dodaci po izboru (ukupno 2 šolje):

  • Za slatke: maline, borovnice, komadići čokolade

  • Za slane: slanina i kukuruz, šunka i sir, masline i sušeni paradajz

Priprema:

Počnite tako što ćete pomešati osnovne sastojke, brašno, jogurt, ulje i jaja, samo onoliko koliko je potrebno da se sve sjedini. Važno je da ne mutite previše jer preterano mešanje može dovesti do toga da mafini budu žilavi i gumeni umesto mekani.

Ukoliko pravite slatke mafine, u ovoj fazi dodajte šećer prema želji, dok za slanu varijantu taj korak preskačete.

Nakon što ste pripremili bazu, u smesu nežno umešajte dve šolje dodataka po vašem izboru.

Možete pustiti mašti na volju sa voćem i čokoladom ili se odlučiti za bogate slane kombinacije.

Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa i pecite mafine 20 minuta. Znaćete da su savršeno pečeni kada dobiju lepu zlatnu boju i kada se površina testa vrati u prvobitni položaj nakon što je blago pritisnete prstom u sredini. Ovi mafini su odlični za doručak, užinu ili čak kao brz obrok, a savet je da svaki put isprobate neku novu kombinaciju ukusa.

Evo kako Stef priprema univerzalne mafine:

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.