
Ova kasika s takosima, mlevenim mesom i tortilja-čipsom se lako pravi i veoma je ukusna. Umesto mlevene govedine možete koristiti i mlevenu ćuretinu i budite uvereni da će biti podjednako ukusno!
Servirajte s čipsom, salsom i zelenom salatom.
SASTOJCI
1 kg mlevene govedine
2 šolje salse
1 konzerva (450 g) čili-pasulja, oceđenog
3 šolje izmrvljenog tortilja-čipsa
2 šolje kisele pavlake
1 konzerva (60 g) nasečenih crnih maslina, oceđenih
½ šolje naseckanog mladog luka
½ šolje naseckanog svežeg paradajza
2 šolje rendanog čedar sira
Uputstvo
Zagrejte rernu na 175°C. Poprskajte posudu za pečenje 23×33 cm sprejom za kuvanje.
Zagrejte veliki tiganj na srednje jakoj vatri. Pržite i mešajte mlevenu govedinu dok ne porumeni i ne postane rastresita, 8 do 10 minuta.
Umešajte salsu, smanjite vatru i dinstajte dok tečnost ne upije, oko 20 minuta. Dodajte pasulj i kuvajte dok se ne zagreje.
Poređajte izmrvljeni tortilja-čips na dno posude za pečenje, a preko njega rasporedite smesu sa mesom. Preko mesa premažite kiselu pavlaku, a zatim pospite masline, mladi luk i paradajz. Na kraju pospite čedar sir.
Pecite u zagrejanoj rerni dok ne postane vruće i dok ne počne da ključa, oko 30 minuta.
Poslužite i uživajte!



