Uživajte u savršenoj jesenjoj (ili zimskoj) večeri uz tanjir pun boja, ukusa i mirisa! Ovaj recept spaja slatkoću pečenog krompira i aromatični ruzmarin, sve savršeno izbalansirano blagim ukusom pasate i meda.

Rezultat je obrok koji je podjednako hranljiv i utešan. Zaboravite na komplikacije – brzo pripremite, ubacite u rernu i dok se pasta kuva, savršena večera je spremna!

Sastojci:

200g slatkog krompira, oljuštenog i isečenog na kriške

200g paškanata, oljuštenog i isečenog na veće komade

200g šargarepe, oprane i isečene na veće komade

110g crvenog luka, isečenog na četvrtine

3–4 čena belog luka

2 kašike maslinovog ulja

75ml meda

2 grančice ruzmarina, plus dodatno seckanog ruzmarina za dekoraciju

so i sveže mleveni crni biber

500g testenine

800ml pasate (kuvanog, pasirnog paradajza)

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni celzijusa.

Stavite svo povrće i beli luk na pleh za pečenje. Prelijte maslinovim uljem i medom.

Dodajte grančice ruzmarina i dobro začinite (solju i biberom).

Pecite oko 20 minuta, dok svo povrće ne omekša i ne dobije zlatno-braon boju.

Dok se povrće peče, skuvajte testeninu prateći uputstva sa pakovanja.

Izvadite povrće iz rerne, iscedite pečene čenove belog luka preko povrća i sve prebacite u dublju šerpu.

Dodajte pasatu, pustite da proključa i ostavite da lagano krčka minut ili dva.

Poslužite prelivajući preko testenine i dekorišite seckanim ruzmarinom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.