
Uživajte u savršenoj jesenjoj (ili zimskoj) večeri uz tanjir pun boja, ukusa i mirisa! Ovaj recept spaja slatkoću pečenog krompira i aromatični ruzmarin, sve savršeno izbalansirano blagim ukusom pasate i meda.
Rezultat je obrok koji je podjednako hranljiv i utešan. Zaboravite na komplikacije – brzo pripremite, ubacite u rernu i dok se pasta kuva, savršena večera je spremna!
Sastojci:
200g slatkog krompira, oljuštenog i isečenog na kriške
200g paškanata, oljuštenog i isečenog na veće komade
200g šargarepe, oprane i isečene na veće komade
110g crvenog luka, isečenog na četvrtine
3–4 čena belog luka
2 kašike maslinovog ulja
75ml meda
2 grančice ruzmarina, plus dodatno seckanog ruzmarina za dekoraciju
so i sveže mleveni crni biber
500g testenine
800ml pasate (kuvanog, pasirnog paradajza)
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni celzijusa.
Stavite svo povrće i beli luk na pleh za pečenje. Prelijte maslinovim uljem i medom.
Dodajte grančice ruzmarina i dobro začinite (solju i biberom).
Pecite oko 20 minuta, dok svo povrće ne omekša i ne dobije zlatno-braon boju.
Dok se povrće peče, skuvajte testeninu prateći uputstva sa pakovanja.
Izvadite povrće iz rerne, iscedite pečene čenove belog luka preko povrća i sve prebacite u dublju šerpu.
Dodajte pasatu, pustite da proključa i ostavite da lagano krčka minut ili dva.
Poslužite prelivajući preko testenine i dekorišite seckanim ruzmarinom.



